Werkzaamheden sluis Schijndel afgerond

Foto: Rijkswaterstaat

De werkzaamheden aan sluis Schijndel zijn afgerond. De sluis is vanmiddag weer in gebruik genomen, 1,5 dag sneller dan gepland.

Bij deze werkzaamheden aan het bovenhoofd (de Veghelse kant) zijn nieuwe taatskappen (onderdeel van de scharnieren van de deuren) geplaatst. Ook zijn de deuren van het benedenhoofd opgeknapt en in het bovenhoofd geplaatst. Hierbij zijn de sluisdeuren opnieuw geverfd zodat de levensduur verlengd wordt en is het houtwerk vervangen.

Ook sluizen Empel en Hintham afgerond

Tijdens de stremming van Schijndel zijn ook kleine werkzaamheden aan de sluizen in Empel en Hintham uitgevoerd. Ook deze werkzaamheden zijn intussen afgerond.

Helmond

Het benedenhoofd van sluis Helmond is eind vorig jaar aangepakt. Vanaf woensdag 23 juni wordt hier gestart met het bovenhoofd (de Somerense kant). Ook hier worden onder meer de sluisdeuren opnieuw geverfd en het houtwerk ervan vervangen. De stremming voor de scheepvaart zal naar verwachting duren tot vrijdag 16 juli.

Tegelijk werkzaamheden sluis 4,5,6 in de Zuid-Willemsvaart

Tijdens de stremming voor Helmond worden deze sluizen in Veghel, Keldonk en Beek en Donk ook aangepakt. Istimewa Elektro vervangt dan in opdracht van Rijkswaterstaat het ICT-systeem voor de bediening van de sluizen. Hierna worden de sluizen 24/7 bediend door de bediencentrale in Tilburg. Dit gebeurt nu nog deels vanuit Schijndel.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden in Schijndel en Helmond vindt u hier:
Onderhoud sluizen Schijndel en Helmond | Rijkswaterstaat

Meer informatie over het bedienen van bruggen en sluizen op afstand vindt u hier:
Planning renovatie bediening bruggen en sluizen | Rijkswaterstaat

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen