Trein ontspoord op rangeerterrein in Veghel

Foto:

Zaterdag 19 juni is een locomotief, de Locomotor 252 (Sik) gebouwd in 1935, op het rangeerterrein in Veghel door een gebroken lasverbinding uit de rails gelopen.

De rails, die op vele plekken ontbrak, is de afgelopen jaren door vrijwilligers van SIEMei, opnieuw gelegd en gelast. Helaas is tijdens het rijden vanochtend één lasverbinding gescheurd, kantelde een stuk rails en kwam de voorste as buiten de rail terecht.

De firma Gaffert, die in het verleden deze locomotief en ook de andere wagons op dit spoorgedeelte heeft geplaatst, was direct bereid om een medewerker met een kraan te sturen om de trein weer op de rails te zetten.

Daar waar de rails gescheurd is zal een markeringspunt aangebracht worden zodat men volgende keer de trein niet te ver laat rijden. De vrijwilligers zullen de komende tijd ook dit klusje, het opnieuw lassen van dit stukje spoor, zonder problemen aanpakken en oplossen.

SIEMei

Dit voormalige rangeerterrein wordt sinds een aantal jaren onderhouden en beheerd door vrijwilligers van de stichting SIEMei (Stichting Industrieel Erfgoed Meierij). In de afgelopen jaren zijn er naast deze locomotief ook een bollenwagon en een gesloten goederenwagon geplaatst. Deze laatste is ook compleet gerestaureerd.

Vorige maand is er een spoorbrug, die jarenlang op de Noordkade lag, ook hiernaartoe verhuisd. Veghel kreeg daarmee weer een historie ‘Veghels Spoor’ terug.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen