Mega Kermis Uden gaat door!

Foto: Stan Pittens

Dinsdag heeft het college van burgemeester en wethouders, besloten om de Udense kermis van 16 tot en met 25 juli door te laten gaan. Er is gekozen voor een coronaproof variant, waarbij de attracties verdeeld staan over drie kermispleinen: Markt/Nieuwe Markt, het Mondriaanplein en het Bevrijdingspark. Hierdoor kunnen de attracties ruimer worden opgesteld en kunnen bezoekers beter verspreid worden over het gehele kermisterrein. De verschillende kermispleinen worden met een wandelroute door het centrum met elkaar verbonden.

Alle kermisterrein zijn voorzien van een aparte in- en uitgang en er staan ontsmettingszuilen om je handen te desinfecteren. Bij iedere toegangspoort hangt een druktemeter, een automatische teller die bijhoudt hoeveel bezoekers er aanwezig zijn op het kermisterrein. Bij een maximaal aantal bezoekers wordt het kermisplein afgesloten. Op diverse LED-schermen in het centrum en via de website www.kermisuden.nl is tijdens de kermis te zien hoe druk het is op de verschillende pleinen.

Gijs van Heeswijk, wethouder: “We zijn blij dat de versoepelingen het toelaten om weer een kermis te organiseren in ons centrum. Iedereen heeft daar enorm naar uitgekeken, de kermisexploitanten, de horeca en niet in de laatste plaats de bezoekers. We kiezen dit jaar nog bewust voor deze coronaproof opstelling. Want als er iets is dat we het laatste jaar geleerd hebben, is dat niets zeker is tot het laatste moment en daarbij: veiligheid en volksgezondheid gaan nog altijd boven vermaak. Maar wat wel zeker is: de ouderwetse gezelligheid tijdens de kermis die blijft, ook coronaproof!”

Familie- en kinderattracties in het Bevrijdingspark

De Udense kermis telt dit jaar 70 attracties. Het Bevrijdingspark wordt ingericht als familiekinderkermis. Voor het eerst in jaren is de Sjimmy weer terug op de Udense kermis. Verder kan het hele gezin genieten bij de vernieuwde “Balloon Voyage” en kunnen de kinderen genieten van de streetrace “Race o Rama”. Een gedeelte van de Markt en de hele Nieuwe Markt worden ingericht met sensationele kermisattracties: de Turbo Polyp, de 80 meter hoge Around the World XXL, de nieuwste Dance Jumper en de klassieke wellenflug “El Mundo”. Op het Mondriaanplein staat dit jaar een primeur: de “Power Surge”, een supersnelle attractie waarin je het Udense centrum op z’n kop kunt bewonderen.

Horeca

De komende tijd gaat gemeente Uden in overleg met de Udense horeca om te kijken wat binnen de RIVM-richtlijnen, mogelijk is tijdens de kermis.

Bron: uden.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen