Eethuis Tante Loes kan eigenlijk nu pas écht van start

Foto: Eethuis Tante Loes

Tijdens de coronaperiode openden Haiko en Louise Sluiter-Ronorejo uit Gemonde, Eethuis Tante Loes in het centrum van Veghel. In het pand waar voorheen jarenlang Eethuis De Meulen gevestigd was verrees een bijzondere horecagelegenheid. Twee weken na opening kondigde het kabinet de laatste lockdown af en moest de horeca ‘op slot’. Sindsdien heeft het stel wel eten bezorgd en gasten konden eten afhalen, maar voor hun gevoel gaan ze nu pas echt open.

Eethuis Tante Loes serveert modern Surinaams-Javaans eten met veel authentieke gerechten, maar aangepast aan de huidige tijd.

De geschiedenis van Eethuis Tante Loes begint in Suriname waar de oma van Louise (Loes) op straat haar eten verkocht. Deze recepten waren de basis voor de start van de Barabus, een foodtruck, waarmee Tante Loes naar veel festivals, lunches en cateringopdrachten gaat. Dit was meteen zo’n succes dat er snel uitbreiding kwam. Inmiddels zijn er meerdere foodtrucks, waarmee ze nog steeds graag op pad gaan. Steeds meer mensen leerden op die manier de veelzijdigheid van de Surinaamse keuken kennen en inmiddels hebben ze een mooie vaste klantenkring opgebouwd.

Tante Loes kan niet stilzitten en vandaar de volgende stap: “Eethuis Tante Loes”.

Modern Surinaams-Javaans eten

De Surinaamse Keuken is altijd al een mengelmoes van verschillende keukens geweest, zoals de Hindoestaanse (India), Javaanse (Indonesië), Creoolse (Afrika) keuken. Deze keukens beïnvloeden elkaar, waardoor er weer nieuwe gerechten ontstonden met lokale ingrediënten en zo is de unieke Surinaamse keuken ontstaan.

Tante Loes kwam als klein meisje naar Nederland waar ze opgroeide en later in de horeca ging werken. Daar werd ze ook beïnvloed door de Franse en Nederlandse keuken, waardoor haar eten een mengeling is van nog meer smaken met ook ruimte voor andere gerechten dan alleen de traditionele Surinaamse keuken. Vandaar Modern Surinaams-Javaans eten.

Een gezellig, toegankelijk en betaalbaar eethuis met een unieke kaart voor Veghel, een mooi alternatief voor de meer traditionele lunchrooms en restaurants.

Afhalen en bezorgen doen we nog steeds, maar lekker even eten bij tante is wat ons betreft de beste manier om van onze specialiteiten te genieten

www.eethuistanteloes.nlwww.barabus.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen