Feestelijke opening expo ‘De Vuurvogel’ ter ere van vijfjarig bestaan Phoenix Cultuur

Foto: Phoenix Cultuur

Op vrijdag 2 juli werd op feestelijke wijze de bijzondere expositie ‘De Vuurvogel’ geopend op de Noordkade in Veghel. De expositie is georganiseerd ter ere van het jubileumjaar van Phoenix Cultuur. In het bijzijn van de expo-deelnemers en wethouder Menno Roozendaal werden de 22 kunstwerken, die in corona-tijd zijn gemaakt, met trots aan het publiek gepresenteerd. 

Tegelijkertijd werd ook het startschot gegeven voor de Vuurvogel wedstrijd, waarbij het publiek kan stemmen op een favoriet. De expositie is tot en met 12 september te bewonderen in de foyer op de 1e verdieping van de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel.

Oproep

Vorig jaar kondigde Phoenix Cultuur haar vijfjarige bestaan aan en riep de wedstrijd ‘De Vuurvogel’ in het leven ter ere van dit jubileumjaar. Creatieven uit heel Meierijstad werden opgeroepen om aan de slag te gaan met het creëren van een vuurvogel. Dit kon in allerlei vormen, materialen en technieken; met papier, klei, hout of textiel, in muziekklanken, als theaterscene, een film of choreografie. Ondanks de perikelen rondom corona en de lockdowns zijn er maar liefst 22 inzendingen binnengekomen die, na meermaals uitstellen, eindelijk aan het publiek getoond kunnen worden in een mooie en gevarieerde expositie.

Wedstrijd

Alle ingezonden kunstwerken worden de gehele zomerperiode, tot en met de Open Dag op zondag 12 september, geëxposeerd op de Noordkade in Veghel. Bezoekers aan de Noordkade kunnen deze zomer een kijkje nemen en een stem uitbrengen op hun favoriet. Na een extra beoordeling door een Phoenix-jury, wordt in september bekend gemaakt welke vuurvogel tot ultieme favoriet is uitgekozen. De winnaar ontvangt een op maat gemaakte dagworkshop voor maximaal vijf personen bij Phoenix Cultuur.

Deelnemers

22 deelnemers, jong en oud(er), uit heel Meierijstad (en zelfs daarbuiten) hebben elk op hun eigen manier een bijzondere en creatieve interpretatie gemaakt van de Vuurvogel. Dit maakt de expositie zo divers en interessant voor alle leeftijden. Met dank aan alle deelnemers: Frans Hulzink, Janneke Ludwig, Wies van Zoggel, Harm van Zutphen, Diri van Boxtel, Henriëtte van Schijndel, Ivo Spikmans, Jules Spikmans, Liam Spikmans, Anne Kossen, Julia van Dommelen, Barbara van Dommelen, Lotte de Groot, Femke Dings, Lars Hanegraaf, Monique van der Steen, Lisa van Zandbeek, Diri van Boxtel, Sabine Voets, Gwen van der Velden & Martine de Goeij, Anne van Beljouw, Annebel Hendriks en Will de Groot.

De expositie ‘De Vuurvogel’ is tot en met 12 september te bewonderen (en te beoordelen) op de Noordkade in Veghel.

Reacties

Cookieinstellingen