Veghelse zeilster Bekkering en teamgenoot Duetz nemen leiding in klassement 49erFX

Foto: screenshot

Zeilsters Annemiek Bekkering uit Veghel en Annette Duetz hebben bij de Olympische Spelen de koppositie veroverd in het klassement van de 49erFX-klasse. Het Nederlandse duo werd twaalfde in de zevende race, en had het geluk dat de concurrentie in die heat ook teleurstelde. In de achtste en negende race bleef de Nederlandse boot, ondanks de vijfde en zesde plaats, de meeste concurrenten voor.

In de tussenstand staan Bekkering en Duetz eerste met 41 punten. Het Spaanse duo Tamara Echegoyen Dominguez/Paula Barcelo Martin volgt op 1 punt achterstand. Nummer drie Brazilië, met Martine Grael en Kahena Kunze, staat op 47 punten. De Britse vrouwen Charlotte Dobson en Saskia Tidey, die voor vrijdag nog aan de leiding gingen, beleefden drie slechte races en vielen terug naar de vierde plaats met 48 punten. Zaterdag volgen nog drie races, gevolgd door de medalrace op zondag.

Annette Duetz was tevreden, hoewel de omstandigheden met weinig wind niet in Nederlands voordeel waren. “We hebben twee goede starts gehad, kwamen lekker weg. De omstandigheden waren moeilijk te voorspellen, maar we probeerden gewoon de verstandige dingen te doen en dat is eigenlijk wel gelukt. Het is fijn dat we er zo voorstaan. Maar het worden nog spannende dagen.

Reacties

Cookieinstellingen