Incassobureau inschakelen, wat zijn de voordelen?

Foto: Afbeelding van LEANDRO AGUILAR via Pixabay

Elk bedrijf heeft te maken met openstaande facturen. Voor bedrijven onderling zijn de afspraken vaak duidelijk. Er zijn onderling duidelijke afspraken gemaakt door middel van de algemene voorwaarden waarin je de betalingsafspraken hebt bevestigt. Op het moment dat iemand zich hier niet aan houdt, kun je na de 31e dag een incassobureau inschakelen. Het bedrijf is dan immers al incassokosten verschuldigd. 

Wat als je geen betalingsafspraak hebt gemaakt? 

Wanneer je geen betalingsafspraak gemaakt hebt, gaat de wet ervan uit dat je binnen 30 dagen betaalt. Na deze 30 dagen hoef je zelfs geen aanmaning te verzenden en kan er directe een incassobureau zoals RechtNet Advocaten: Incassobureau nabij veghel ingeschakeld worden. Een bedrijf dat je niet op tijd betaalt, weet heel goed dat jij hen uiterlijk binnen 30 dagen moeten betalen. Doen ze dat niet dan gebruiken ze jou als kredietverstrekker. Je zal immers niet de enige met openstaande facturen zijn. 

Het grootste voordeel van een incassobureau

Een voordeel van het inschakelen van een incassobureau is dat je niet zelf hoeft te bellen of aanmaningen hoeft te versturen, dit doet het incassobureau voor jou. Daarnaast ziet de debiteur dat je een professioneel bedrijf bent. Jij als bedrijf hebt geleverd, dus het andere bedrijf moet betalen. Een incassobureau gaat niet in discussie met de debiteur en zegt dat de debiteur moet betalen. Wanneer de debiteur dit dan alsnog niet doet, hoef je hier niet zelf achteraan, maar doet het incassobureau dit allemaal voor jou. 

Wat als de debiteur nog steeds niet betaalt?

Op het moment dat de debiteur na tien dagen nog niet betaald heeft, zal het incassobureau overgaan tot een gerechtelijke procedure. De juristen die bij een incassobureau werken, maken dan een dagvaarding en voeren zo nodig verweer tegen de debiteur. Indien de debiteur zich gaat verweren, moet hij of zij een goed sluitend dossier hebben waaruit blijkt dat de debiteur niet hoeft te betalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen