Nederlandse hockeyvrouwen met Marloes Keetels uit Schijndel Olympisch kampioen

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De Nederlandse hockeyvrouwen, met de uit Schijndel afkomstige Marloes Keetels, is vrijdag Olympisch kampioen geworden. In de finale werd Argentinië met 3-1 verslagen.

De laatste nederlaag van Nederland dateert van anderhalf jaar geleden; op 15 februari 2020 verloor Oranje in Buenos Aires uitgerekend van de Argentijnse speelsters (2-0). Sinds die nederlaag in de Pro League boekte de ploeg van bondscoach Alyson Annan 19 zeges en werd er 1 keer gelijkgespeeld.

Hockeysters verloren sinds Rio 2016 slechts 3 keer in 104 duels

Oranje verloor sinds de Spelen in Rio in de Pro League ook van Australië (2 februari 2019, 1-0) en verslikte zich in juli van 2017 in een oefenwedstrijd ook in België (1-0). De andere 101 duels werden allemaal gewonnen of gelijkgespeeld.

De hockeysters zijn al jarenlang een klasse apart. In 2008 en 2012 werden ze ook olympisch kampioen.

Marloes Keetels

Marloes maakt sinds 2013 deel uit van de selectie van het Nederlands elftal als controlerende middenvelder. Haar eerste grote prijs won ze in 2014. Marloes begon met hockeyen bij hockeyclub De Hopbel en speelt sinds haar elfde al voor hockeyclub Den Bosch.

Reacties