Lale Gül ontmoet Ülkü Öğüt

Foto: Annaleen Louwes

Ik ga leven, het debuut van Lale Gül, sloeg in als een bom. Hoofdpersoon Büsra neemt geen blad voor de mond in haar zoektocht naar de grenzen van haar geloof en de Turkse gemeenschap waar ze in opgroeit. En dat had verstrekkende gevolgen voor de auteur: Gül is inmiddels ondergedoken, heeft geen contact meer met haar familie en wordt op social media aan de lopende band bedreigd. Hoe anders vergaat het Ülkü Öğüt – advocaat, gemeenteraadslid en moslima – die van haar ouders alle ruimte kreeg zichzelf te ontdekken. Op 30 september gaan deze twee zelfbewuste vrouwen het gesprek aan in de Bibliotheek Veghel.

De avond stoelt op ontmoeting en debat, één van de vijf pijlers van de Bibliotheek en is de eerste in deze nieuwe reeks.  De Bibliotheek opent daarmee haar deuren voor iedereen die graag het gesprek wil aangaan om zo kennis te maken met andermans standpunten en ideeën.

Dialoog

Gül en Öğüt, die dezelfde religieuze achtergrond hebben, trappen de serie ontmoetingen af. Met het boek Ik ga leven als uitgangspunt gaan ze in dialoog over hun verschillende ervaringen. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen vanuit het publiek.

Info

De avond vindt plaats op donderdagavond 30 september en begint om 19.30 uur. De deuren van de Bibliotheek Veghel gaan open om 19.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekveghel.nl en kosten € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Er is geen kaartverkoop aan de deur.

Ülkü Öğüt

 

Reacties

Cookieinstellingen