Vader, zoon en kleinzoon Hultermans al 10 jaar via de ether te horen

v.l.n.r. Harold, Hans en Rik
v.l.n.r. Harold, Hans en Rik
Foto: Hans Hultermans

Zondag 11 september 2011: dat was de dag dat Hans en Harold Hultermans bij de lokale omroep Skyline in Uden hun allereerste 55 Plusshow maakten. Enkele jaren later sloot (klein)zoon Rik zich bij de programmamakers aan. Na 10 jaar gaan ze nog steeds elke zondag de ether in en tegenwoordig ook de livestream op met dit radioprogramma voor senioren; sinds begin januari 2018 bij Omroep Meierij.

Het 10-jarig bestaan van hun programma laten Hans, Harold en Rik zomaar niet voorbijgaan. Het feestje vieren de drie familieleden op zondag 12 september 2021 in een extra lange aflevering 481 van 11.00 tot 14.00uur. Vanwege de coronamaatregelen wel op een bescheiden en veilige manier. In het eerste uur is het reguliere programma te horen met de huidige vaste club medewerkers. In de twee uren die daarop volgen, halen ze herinneringen op met de oudgedienden uit hun Udense periode. Het plan is om alle bijdragen live vanuit de studio in ’t Spectrum in Schijndel bij de luisteraars thuis te brengen. Waaronder een live optreden van de drie Brabantse Troubadours Nico van de Wetering, Jeanne van der Rijt en Anneke van Lankveld.

Trots op OLON-Award

De 55 Plusshow is een radioprogramma voor de doelgroep senioren dat elke zondagmorgen van 11.00 – 13.00 uur wordt uitgezonden. Momenteel op OSR920 Omroep Meierij, de lokale omroep voor Meierijstad. Het 2 uur durende live-programma bevat naast actuele informatie,  interviews en reportages ook vaste onderwerpen zoals ‘het Brabants Kwartierke’,  de ‘Top 3 uit Vervlogen Tijden’ en Hé Goade Mee, een item waarin activiteiten op de zondagmiddag en volgende dagen de revue passeren. Daarnaast leveren vaste medewerkers wekelijks hun eigen bijdrage aan het programma. Antoon Buiting met anecdotes in zijn Meierijs verhaal terwijl Sonja van den Heuvel het Nieuws uit de Bibliotheken van Meierijstad en het boekennieuws vertelt. Dichters van Schrijverscollectief Meierij dragen in wisselende samenstelling het Gedicht van de Week voor. De muziek komt uit de jaren ’60, ’70 en ’80.

In 10 jaar tijd zijn al 481 55 Plusshows uitgezonden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen