Jubileumuitzending 55 Plus Show op OSR 920 Omroep Meierij, een ware reünie

Foto: Ilonka Hultermans

Zondag 12 september zond OSR 920 Omroep Meierij een speciale jubileumuitzending uit van de ’55 Plus Show’. Een programma gepresenteerd door Hans, zoon Harold en kleinzoon Rik Hultermans uit Veghel.

Precies 10 jaar geleden startte Hans, samen met zijn zoon Harold, de ’55 Plus Show’ bij Skyline-radio in Uden. Een programma met nieuws uit de regio en muziek uit de jaren 60 en 70. Kleinzoon Rik ging in die tijd al regelmatig mee naar de studio en dus was het logisch dat hij een aantal jaren later in dit ’team’ opgenomen werd.

In het eerste uur van deze jubileumuitzending zaten de vaste onderwerpen die bij Omroep Meierij wekelijks te horen zijn, zoals Antoon Buiting met het Meierijs Verhaal, Ingo Audenaerd namens Schrijverscollectief Meierij en Sonja van den Heuvel met nieuws uit de Bibliotheek.

Terugblik

In het tweede en derde uur werd teruggekeken naar hun periode bij Skyline-radio met medewerkers uit die tijd. Hans sprak met toenmalig hoofdredacteur Bart Krijnen en met Adriaan Sanders, die bij Skyline het nieuws van toen bracht. Nieuwsfeiten van 40 en 50 geleden. Verder was Christ van Haandel naar de studio in Schijndel gekomen. Christ had een vaste rubriek ‘Ujes Dialect’ tijdens de uitzendingen. Zondag nam hij nog eenmaal de microfoon om de betekenis van het woord ‘kloten’ in het dialect uit te leggen. Trees van Geffen, vertelde wekelijks uit Grootmoeders Boek. In deze jubileumuitzending had een schitterend verhaal  over de ouderwetse plee. De laatste gast uit de Skyline periode was Henk Trimbach. Henk las eens in de veertien dagen een column voor. Daarnaast was Henk de vaste stand-in van Hans. Livemuziek werd verzorgd door drie troubadours uit de regio, Jeanne van der Rijt, Anneke van Lankveld en Nico van de Wetering tijdens het Brabants Kwartierke.

Tijdens de muzikale intermezzo’s in het programma zondagmiddag werden door de heren Hultermans herinneringen opgehaald met hun oud-collega’s. Het was een ware reünie tijdens de drie uur durende uitzending.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen