Schijndelse Scouts weer van start na actieve zomer

Foto: Falco Slikboer | Scouting Schijndel

Ruim 200 Schijndelse kinderen en jongeren hebben tijdens de zomervakantie een actief en uitdagend kamp beleefd via Scouting Schijndel. Zowel jeugd als ouders zijn enthousiast en kijken vooruit naar het nieuwe seizoen: “Gaaf, we hebben er zin in!”

Eén van de ouders reageert na het zomerkamp: “heel leuk wat ze allemaal voor de kinderen doen”, ook een ander is enthousiast: “wat wordt er toch altijd veel ondernomen, geweldige kampen zijn het!”

Vanwege corona organiseerden alle leeftijdsgroepen het zomerkamp dit jaar in Nederland. Zij waren op vele plekken in het land te vinden: van de heuvels in Zuid-Limburg tot en met het waddengebied in Friesland. De jongste kinderen waren een lang weekend op pad, de oudere scouts trokken een gehele week samen op.

Uitdagende activiteiten

De jeugdleden gingen de hoogte in tijdens het beklimmen van hoogteparcoursen en waren op het water te vinden met zelfgemaakte vlotten. Uiteraard was er ook veel te beleven op het land, met gave sport- en spelactiviteiten, tochten met kaart en kompas en veel gezelligheid rondom het kampterrein. Voor de jongste kinderen werden daarnaast verschillende thema’s opgezet: een echte prison break, of bijvoorbeeld een piratenkamp.

Het jaarlijkse zomerkamp is het sluitstuk van een seizoen vol actieve en uitdagende activiteiten voor jong en oud. Deze activiteiten zijn niet alleen leuk, maar dragen ook bij aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren. Al vanaf vijf jaar oud kunnen kinderen komen kijken bij Scouting Schijndel, maar zeker ook voor kinderen vanaf zeven, tien of veertien jaar oud valt er veel te beleven. De vereniging telt in totaal 11 groepen, 230 jeugdleden en zeker 60 betrokken vrijwilligers.

Nieuwe jeugd- en stafleden welkom

Met de zomerkampen achter de rug, is afgelopen week weer het nieuwe seizoen van start gegaan. Zowel de huidige, alsook de nieuwe leden hebben enorm veel zin in om weer bij elkaar te komen. Scouting Schijndel heeft nog een klein aantal beschikbare plaatsen voor nieuwschierige meiden en jongens. Daarnaast is de vereniging actief op zoek naar volwassenen die een leuke tijd willen beleven binnen één van de gezellige en ondernemende stafteams. Scouting Schijndel daagt je uit om contact op te nemen wanneer je graag programma’s organiseert voor kinderen, of juist oudere jongeren wilt begeleiden bij het opzetten van toffe activiteiten.

Benieuwd geworden en wil je een aantal keren vrijblijvend komen kijken? Kijk op www.scoutingschijndel.nl of stuur een e-mail naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen