Herinneringen opgehaald tijdens reünie basisschool De Bunders Veghel

In gesprek met Henriette Hertoghs, één van de organisatoren van de reünie
Foto: meierijstad.nieuws.nl

Zaterdagavond namen ruim 250 oud-leerlingen en -leraren nog eenmaal bezit van hun oude, vertrouwde basisschool in Veghel. Tijdens een reünie werden volop herinneringen opgehaald. 

Onder het genot van een drankje werden verhalen uitgewisseld en honderden foto’s van vroeger bekeken. “Weet je nog, toen?” en “Hé, dat is toch …? waren vragen die je in de verschillende klaslokalen hoorde. Foto’s waarop je jezelf herkende mocht je meenemen. Op die manier kwam een stukje verleden toch weer heel dichtbij. In sommige lokalen stonden de schoolbankjes nog, andere waren al leeg.

Basisschool De Bunders in Veghel, in de volksmond ‘de gele school’ genoemd gaat eind 2021, begin 2022 tegen de vlakte en zal plaatsmaken voor een schoolgebouw wat meer aan de eisen van deze tijd zal voldoen. De exacte datum is nog niet bekend.

Reacties