Mini ‘Lintjesregen’ in Meierijstad: 4 inwoners ontvangen Koninklijke onderscheiding

Foto: lintjes.nl

Burgemeester Kees van Rooij reikte op vrijdag 1 oktober aan 4 inwoners van de gemeente Meierijstad een Koninklijke onderscheiding uit. Eén dame en drie heren werden benoemd in de Orde van Oranje-Nassau. Er werd één Officier benoemd, één Ridder en twee Leden. Ook reikte burgemeester Van Rooij de Waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad uit.

Officier in de Orde van Oranje-Nassau

De heer L.J.M. (Hans) van Balkom (1954) uit Schijndel werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Er is veel waardering voor zowel de beroepsmatige – als de onbezoldigde werkzaamheden die de heer Van Balkom al sinds jaren verricht voor de maatschappij.

  • 1981-1997: Wetenschappelijk medewerker, promovendus en vanaf 1985 groepsleider van het onderzoek en ontwikkelingsprogramma “Ondersteunde Communicatie (OC)” ofwel onderzoek voor mensen met ernstige communicatieve beperkingen aangeboren of later door letsel en ziekte.
  • 1997-heden: Senior onderzoeker bij Koninklijk Kentalis voor leerlingen en bewoners die horen tot de doelgroep Communicatief Meervoudig Beperkt (CMB).
  • 2011-heden: Oprichter stichting MILO met het doel om kinderen met een communicatieve meervoudige beperking, tot 23 jaar, te helpen.
  • 1985-2018: Buitengewoon lid als professional/werkgroep lid bij BOSK, vereniging van mensen met een motorische beperking en hun ouders.
  • 1988-heden: Lid van het bestuur van ISAAC international en van ISAAC – Netherlands & Flanders, ISAAC → International Society for Augmentative and Alternative Communication.
  • Vanaf 1988: Auteur en editor bij diverse organisaties waaronder Behavioural Science Institute.
  • 1996-heden: Mede-oprichter van Kwecoo en mede-auteur eerste boek van Kwecoo, een huis voor bewoners met behoefte aan ondersteuning op het gebied van communicatie.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Ferdinandus Emile Maria (Fer) van Campen (1947) uit Veghel werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Er is veel waardering voor de beroepsmatige en vrijwillige werkzaamheden die meneer al sinds vele jaren verricht voor de maatschappij.

  • 1975-2012: Huisarts in Veghel. Vanuit zijn rol als huisarts heeft hij diverse onbezoldigde functies vervuld zoals onder andere: bestuurslid RIAGG, bestuurslid Stichting Pensioenfonds Huisartsen. Hij is gedurende vele jaren huisartsopleider geweest en heeft vele huisarten in opleiding begeleid.
  • 1995-2003: Bestuurslid / voorzitter Landelijke Huisartsen Vereniging / Districts Huisartsen Vereniging Noord-Brabant.
  • 1998-2007: Voorzitter Raad van Toezicht Rabobank Veghel-Erp
  • 2008-2018: Penningmeester De Compagnie.
  • 2012-2018: Voorzitter, belangenbehartiger en voorlichter Alzheimer Nederland Noordoost-Brabant
  • 2014-2016: Lid Raad van Toezicht Stichting Da Vinci Kliniek
  • 2015-heden: Initiatiefnemer en voorzitter PieterBrueghelHuis
  • 2016-heden: Voorzitter Dementievriendelijke Meierijstad
  • 2017-heden: Betrokken bij Veghel HartSave en realisering AED bij PieterBrueghelHuis / opleider gebruik AED
  • 2019-heden: Initiatiefnemer oprichting Hospice Veghel

Waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad

Gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat elke inwoner, ongeacht beperking, afkomst, geaardheid of religie mee kan doen. Organisaties, verenigingen, burgers of ondernemers die zich inzetten zodat inwoners mee kunnen doen, zetten we in Meierijstad graag op een bijzondere manier in het zonnetje. Hiervoor is de Waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad ontworpen. Met het uitreiken van deze Waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad spreekt de gemeente waardering uit voor de inzet voor onze inwoners. Daarnaast laten we zien welke mooie activiteiten of mogelijkheden er zijn zodat iedereen mee kan doen.

Burgemeester Van Rooij reikte de waarderingsprijs uit aan het team, directeur en leerkrachten van openbare jenaplan basisschool De Ieme in Veghel. Zij zorgen er gezamenlijk voor dat kinderen met een beperking een warm welkom krijgen op de basisschool. Ze zetten zich in zodat elk kind, met of zonder beperking, onderwijs kan volgen en mee kan doen op deze reguliere basisschool. Dit tot blijdschap en tevredenheid van de kinderen met een beperking en hun ouders, die soms een lange zoektocht moeten volgen om bij een school terecht te komen die hun behoefte begrijpt en hiervoor mogelijkheden creëert.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Twee inwoners uit Veghel ontvingen een lintje uit handen van burgemeester Kees van Rooij vanwege hun verdiensten voor openbare jenaplan basisschool De Ieme in Veghel.

De heer W. (Willem) Scheepmaker (1949) uit Veghel is een zeer betrokken en actieve conciërge bij de Ieme. Hij vervult hier werkzaamheden (van kleine klusjes tot grote karweien). Ook schoonmaak, onderhoud etc. is bij hem in meer dan goede handen.

Mevrouw J.J.M. (Jacqueline) van den Tillaard-van der Zanden (1965) uit Veghel is sinds 1996 actief als vrijwilliger bij de Ieme. Zij begon met het verrichten
van hand- en spandiensten. Later is zij aan de slag gegaan in administratieve ondersteuning waarin zij breed inzetbaar is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen