Nominaties Kunst- en Cultuurprijs 2021 Meierijstad bekend

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Op woensdag 13 oktober 2021 wordt voor de tweede keer de Kunst- en Cultuurprijs Meierijstad uitgereikt. De genomineerden voor deze bijzondere prijs zijn bekend.

Er is een prijs voor een amateur/vrijwilliger in de kunst en cultuur en een prijs voor een professional in de kunst en cultuur. De prijs wordt beschikbaar gesteld aan personen of organisaties, wonend of gevestigd in Meierijstad, waarvan duidelijk is dat deze zich op zijn of haar manier enorm inzetten of hebben ingezet voor kunst en/of cultuur in Meierijstad. Een persoon of organisatie waarvan iedereen wel weet dat deze hier recht op heeft.

De genomineerden in de categorie Amateur/Vrijwilliger zijn

  • Creatief Rooi
  • Rooi Vol Koren
  • Willem Wouters

 

De genomineerden in de categorie Professioneel zijn

  • Echtpaar Geert v.d. Vorstenbosch / Jolanda van Doorn
  • Marc van Kessel
  • Rick Terwind

 

De kandidaten voor de kunst- en cultuurprijs zijn door inwoners van de gemeente Meierijstad voorgedragen. Een jury heeft deze inzendingen besproken en de genomineerden gekozen. De jury bestaat uit personen uit/van het onderwijs, kunst/cultuur, bibliotheek, bedrijfsleven, provincie en de winnaars van de eerste kunst- en cultuurprijs.

Bekendmaking

Op 13 oktober a.s. worden de twee winnaars bekend gemaakt. De kunst- en cultuurprijs wordt dit jaar uitgereikt tijdens de opening van Documentairefestival Beholders op woensdag 13 oktober 2021 in de Noordkade in Veghel. De prijs wordt uitgereikt door wethouder Menno Roozendaal.

Reacties

Cookieinstellingen