Sinterklaas met groot gevolg naar Veghel

Foto: Stan Pittens

Sinterklaas meert zondag 14 november, daags na de landelijke intocht, met zijn privéschip De Spanje om 13.30 uur aan in Veghel. Hij neemt weer een groot pietengevolg met zich mee. Dat laat het Veghelse Sint Nicolaas-comité weten.

Na een jaar zonder intocht, vanwege de coronabeperkingen, zijn de voorbereidingen voor een groots onthaal van de goedheiligman dit jaar alweer gestart. Sinterklaas wordt vergezeld door vele tientallen Pieten, die op verschillende boten voor de Sint uitvaren. Voor het eerst maakt er ook een groot aantal Schoorsteenpieten hun opwachting in Veghel.

Na voet aan wal te hebben gezet maakt Sint een rijtoer op zijn schimmel, via de Hoogstraat naar de Markt in Veghel. Daar wordt de Spaanse bisschop officieel verwelkomd.

Glorie

De intocht in Veghel trekt jaarlijks vele duizenden belangstellenden uit de verre omtrek naar de binnenhaven toe. Ruim 200 Pieten vergezellen de Spaanse bisschop bij zijn intocht, die aan oude glorie nog niets heeft ingeboet. De Spanje gaat om 13.30 uur voor anker aan de Noordkade. Vanaf 13.00 uur zijn er al volop activiteiten in de haven en wordt er reikhalzend uitgekeken naar de komst van de Sint.

Sinterklaas 2018 Veghel

Sinterklaas 2018 Veghel

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen