PSV Foundation start nieuwe training locatie in Meierijstad

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Zaterdag 9 oktober openden PSV Foundation en de gemeente Meierijstad een unieke training locatie voor mensen met een beperking op sportaccommodatie Zuideinderpark in Schijndel. Met een gericht schot op doel opende wethouder van Meierijstad, Coby van der Pas, de academy. Namens de PSV waren bestuurslid van de PSV Foundation Frank van Eekeren, PSV-speelster Laura Strik en Phoxy aanwezig.

De accomodatie is zo aangepast dat de sportfaciliteiten optimaal toegankelijk zijn en voldoen aan de wensen van de sporters. Met aangepaste kleedlokalen, verschillende sportondergronden en verschillende passende sportvarianten. PSV Foundation start hier, in samenwerking met de KNVB en de gemeente, met drie nieuwe sporten die vallen onder Passend voetbal namelijk elektrisch rolstoelvoetbal, framevoetbal en blindenvoetbal. Inwoners, van binnen én buiten Meierijstad, kunnen, vanaf de opening van PSV Foundation Academy Meierijstad, gratis deelnemen aan de wekelijkse trainingen.

Zo’n 60 sporters waren zaterdag aanwezig op het complex in Schijndel. Er werd een passende voetbaltraining gegeven en voor mensen met een visuele beperking werd een multisportdag georganiseerd.

In 2019 werden de eerste contacten tussen PSV en de gemeente Meierijstad gelegd om aangepast sporten mogelijk te maken en het beoefenen ervan te  stimuleren.

Reacties

Cookieinstellingen