Komt gestolen beeldengroep ooit terug op Heilig Hartplein in Veghel?

Foto: Emiel Verwijst | Groeten uit Veghel

Politieke partij Hart zou graag zien dat er een replica van de beeldengroep, die vroeger midden op de rotonde stond op het Heilig Hartplein in Veghel, geplaatst wordt. De beeldengroep, met fontein, werd bij de herinrichting van het plein tijdelijk gestald op de gemeentewerk in Veghel. Vanaf die locatie gingen onbekenden er in 2012 met het bronzen kunstwerk vandoor. De fontein schijnt echter nog wel op de werf te liggen.

Volgens Hart was het beeld verzekerd. Er is echter nooit een nieuwe beeldengroep voor in de plaats gekomen. Wel hoorde Hart van oud-gemeenteraadslid Wilbert Linders, die contact heeft met de familie van de overleden kunstenaar, dat het waarschijnlijk mogelijk is een replica te maken. Wilbert heeft in het verleden dit ook doorgegeven aan toenmalig wethouder Van Rinsum. Die heeft er echter niets mee gedaan.

Hart is dol op kunst, maar belangrijker: dit beeld is in 1962 geschonken door de CHV en daarmee hoort het bij Veghel.

De fractie van Hart heeft het College gevraagd of het plaatsen van een replica mogelijk is.

Reacties