112

Man uit Doetinchem schuldig aan poging zware mishandeling in Schijndel

Foto: pixabay

De rechtbank veroordeelde vandaag een 25-jarige man uit Doetinchem voor een poging tot zware mishandeling. De man was op 12 oktober 2020 in Schijndel betrokken bij een incident. 

Hij sloeg meerdere keren met zijn vuist op het hoofd van het slachtoffer. Ook trapte hij op het slachtoffer in, terwijl hij verzwaarde werkschoenen droeg. Het slachtoffer mocht van geluk spreken dat hij geen ernstig letsel opliep.

De dader krijgt een gevangenisstraf van 90 dagen, waarvan 73 dagen voorwaardelijk. Hij hoeft nu niet terug naar de gevangenis, maar moet zich tijdens zijn 3 jaar durende proeftijd  wel aan enkele voorwaarden houden, waaronder een behandeling bij een instelling. De rechtbank legt daarnaast een taakstraf van 180 uur op.

Reacties