Gastvrije koks gezocht voor Heel Veghel Kookt

Foto: Afbeelding van cattalin via Pixabay

Doe jij graag iets voor een ander en vind je het leuk om te koken? Dan zijn Stichting Met je Hart en ONS Welzijn op zoek naar jou. Op woensdag 17 november willen zij op 50 verschillende plaatsen één of meerdere oudere(n) verwennen met een etentje. Natuurlijk staat een gezellige avond hierbij centraal. Doe jij deze editie (weer) mee? Men zou het erg leuk vinden als ook in de kerkdorpen veel enthousiastelingen zijn die zich gaan aanmelden.

In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt Heel Veghel Kookt dit jaar georganiseerd door ONS Welzijn en Stichting Met je Hart.

We hebben in de coronaperiode ook niet stilgezeten en vele honderden maaltijden thuisbezorgd, maar dat is toch anders dan hoe Heel Veghel Kookt bedoeld is; samen koken en gezellig samen met anderen de maaltijd nuttigen.

Heel Veghel Kookt verbindt

Het project is bedacht om ouderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken een gezellige avond met een gezonde maaltijd te bezorgen. Dit is al vier jaar een enorm succes! Heel Veghel Kookt verbindt op deze manier mensen met elkaar, soms mensen die een straat of paar straten verderop wonen. Hoe fijn is het wanneer je ook daarna zo af en toe nog aanspraak hebt.

De organisatoren zijn op zoek naar enthousiaste mensen, echtparen, gezinnen die zich een avondje willen inzetten voor de medemens. De maaltijden kunnen worden bereid bij de ouderen thuis, maar het is ook fijn als de kok de gasten thuis wil ontvangen. Het is natuurlijk ook heel gezellig als de kinderen mee eten. Dit levert vast leuke en verrassende gesprekken op. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

De lekkere en gezonde maaltijd kan door iedereen bereid worden. Er worden geen hoogstaande culinaire kwaliteiten van je gevraagd. De ingrediënten en recepten worden door Stichting Gezondheidszorg Veghel en Sligro beschikbaar gesteld.

Opgeven voor Heel Veghel Kookt

Heel Veghel Kookt draait op enthousiaste, gepassioneerde vrijwilligers waar jij ook onderdeel van uit kan maken.

Op woensdag 17 november tussen 16.00 en 17.00 uur haal je een tas met boodschappen op. De locatie krijg je nog door. In de tas zitten alle ingrediënten voor een smakelijke en gezonde maaltijd voor het aantal personen waar jij voor kookt. Met de tas in je bezit kun je samen met je gasten gaan koken.

Inschrijven kan tot 3 november a.s. Stuur een mail naar [email protected] met daarin je naam, straat en telefoonnummer. Plus het aantal personen waarvoor je wil koken en waar je dat wil doen. Na de inschrijving neemt men contact met u op. Mocht je nog vragen hebben, neem dan telefonisch contact op met 06-22780732.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen