Heren Skunk kunnen niet stunten in beker

Foto: Skunk Veghel

In de tweede ronde van de nationale beker mocht Skunk het opnemen tegen twee topdivisionisten: Peelpush HS 1 en Donki Sjot HS 1. In dit driekamp zou alleen de winnaar verder gaan, dus moest Skunk het beste uit zichzelf halen om deze uitdagende taak te volbrengen.

Door: Daan Creemers

In de eerste set tegen Peelpush werd er met vlagen prima spel vertoond. Een kleine achterstand in het begin van de set kon echter niet ongedaan worden gemaakt. Dit gaf de heren van Skunk hoop voor de dag, maar in de tweede set was de organisatie bij Skunk zoek en stoomde Peelpush door naar een 2-0 voorsprong. De bekerwedstrijden worden gespeeld in het best-of-five formaat en daarom kreeg Skunk nog een kans om zich te laten zien in de derde set. Hierin golfde het spel op en neer met series aan beide kanten. Skunk moest zijn meerdere echter erkennen in de heren uit Meijel.

In de tweede wedstrijd tegen de heren van Donki Sjot pakte Skunk brutaal een voorsprong van 7-4 met hoge service druk. Donki Sjot kon deze achterstand omzetten in een voorsprong van 11-16, maar door hard werken van de Veghelse heren werd de set toch gepakt door Skunk. In de tweede set gebeurde hetzelfde waar een achterstand van 19-21 ongedaan moest worden gemaakt door Skunk. Een goede service serie van Finn van van Lierop zorgde ervoor dat Skunk op een 2-0 voorsprong kwam en kon ruiken aan de winst.

De overmoedigheid of moeheid van de Veghelse heren zorgde er echter voor dat de derde set snel gespeeld was in het voordeel van Donki Sjot. Skunk kreeg nog een tweede kans in de vierde set, maar ook deze werd verspeeld door een grote achterstand in het begin van de set. De beslissende vijfde set werd weer spannend en ondanks dat Skunk dicht bij de winst was bij een stand van 12-13, kon Donki Sjot de belissende punten maken en de wedstrijd beslissen.

Ondanks de twee verliespartijen en daarmee de uitschakeling in de beker, zal Skunk terugkijken op een aantal sets waar het goede tegenstand kon bieden tegen topdivisionisten en zal zich verder focussen op de reguliere competitie.

Reacties