Bouw Silotel nog allerminst van de baan

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De Raad van State bepaalde maandag dat Noordkade Onwikkeling B.V., die een hotel wil bouwen op de silo’s aan de Noordkade in Veghel, langer de tijd krijgt voor het benodigde parkeer- en geuronderzoek.

In januari 2020 vernietigde de rechtbank het eerder genomen besluit een vergunning te verlenen voor de bouw van een hotel op deze locatie met zo’n 120 kamers. Na bekendmaking van dit besluit van de gemeente stapten een groot aantal omwonenden naar de rechter. Volgens de rechtbank had de gemeente bij het verlenen van de vergunning op sommige punten te weinig rekening gehouden met de belangen van de omwonenden. En dus werd de vergunning vernietigd.

In juli 2020 werd het plan opnieuw in procedure gebracht. Na enkele aanpassingen in het ontwerp werd een herziend plan ingediend. Het ontwerpbesluit betrof een planologische afwijking op het realiseren van een hotel aan de Verlengde Noordkade 2A in Veghel.

Eind 2020 gaf de gemeente Meierijstad aan mee te willen werken aan de bouw van het Silotel. Het college besloot de gevraagde omgevingsvergunning voor de activiteit planologisch afwijken voor de realisatie van het Silotel Noordkade te verlenen.

In juni van dit jaar werd de vergunning door de rechtbank opnieuw vernietigd. De rechtbank Oost-Brabant oordeelde dat de geurhinder van een nabijgelegen fabriek te hoog is. Verder was er in het besluit voor het hotel aan de Noordkade onterecht rekening gehouden met parkeerplaatsen. Deze waren namelijk al in een andere omgevingsvergunning opgenomen. De gemeente kreeg 26 weken de tijd om de vergunning ’te repareren’.

Meer tijd voor onderzoek

Volgens Noordkade Ontwikkeling is een half jaar te kort om nieuwe onderzoeken te doen naar de parkeer- en geurproblematiek. De Raad van State ging daar afgelopen maandag in mee. Naar alle waarschijnlijkheid kan dit plan pas ver in 2020 een eventueel vervolg krijgen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen