Collecte voor intocht van Sint in Veghel

Foto: Philip van den Brand | St. Nicolaas-comité Veghel

Om de intocht van Sinterklaas in Veghel mogelijk te maken, houdt het Sint Nicolaas-comité een huis-aan-huis collecte van 1 tot en met 6 november.

Het Veghelse comité doet er alles aan om de ontvangst van de Spaanse bisschop zo feestelijk mogelijk te laten verlopen. Sinterklaas op zijn beurt wil weer zo veel mogelijk kinderhanden vullen en snoepgoed uitdelen.

Snoepzakje

Om dit alles te kunnen bekostigen is veel geld nodig. Daarom houdt het Sint Nicolaas-comité ieder jaar een collecte. Hierbij krijgt men een bonnetje, waarvoor op zondag 14 november, op de Markt, een gratis snoepzakje kan worden afgehaald. De gemeente Meierijstad heeft toestemming gegeven voor de collecte.

Géén programma

De intocht van de goedheiligman in Veghel trekt jaarlijks vele duizenden belangstellenden uit de verre omtrek naar de binnenhaven toe. Zo’n 200 Pieten vergezellen de Sint bij zijn intocht in Veghel. De privéboot ‘De Spanje’ meert om exact 13.30 uur in de haven aan.

Vanwege corona en vanuit gezondheidsoogpunt is er dit jaar géén programma in de haven en géén ontvangst van de Sint op de Markt. Hij maakt met zijn gevolg wel een rijtoer van de haven naar de Markt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen