Heren Skunk laten punten liggen

Na de uitschakeling in de beker kon Skunk zich volledig focussen op de competitie. Dit weekend stond de wedstrijd tegen het als tweede geklasseerde team Habithuis | RVV op het programma. Skunk wilde bewijzen dat het thuishoort in het linker rijtje en ging op zoek naar punten.

Door: Daan Creemers

Skunk begon de eerste set goed met een stabiele passing en hoge service druk waardoor de lange heren uit Katwijk aanvallend geen potten konden breken. Blokkerend pakte Skunk zijn puntjes mee en aanvallend werd veelvuldig gebruik gemaakt van het blok van de tegenstander. Een mooie 12-6 voorsprong werd niet meer uit handen gegeven in de eerste set.

In de tweede set ontbrak het Skunk aan lef om het getoonde spel door te zetten. In combinatie met persoonlijke fouten ging de tweede set naar Habithuis RVV. In de derde set leek het er op dat Skunk zich herpakt had, want er werd weer met lef gespeeld waardoor serverend de tegenstander van het net gehouden kon worden en aanvallend punten werden meegenomen. Bij een 21-18 voorsprong voor Skunk ging het echter mis op meerdere vlakken waardoor Habithuis doorstoomde naar 22-25.

Deze voorsprong weggeven leek Skunk te breken, want in de vierde set liep Skunk de hele set achter de feiten aan en kon Habithuis uiteindelijk de set makkelijk uitspelen. Skunk mag echter trots terugkijken op het vertoonde spel in de eerste en derde spel waardoor het de tegenstander erg lastig heeft gemaakt.