Pompoenschieten en handboogschieten bij het Veghelse Gilde tijdens Halloween

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De Gildebroeders van het Veghelse Sint Barbaragilde en leden van handboogvereniging De Rozenjagers hadden het idee opgevat om tijdens Halloween niet een houten vogel maar een pompoen naar beneden te schieten. Dat dat een schot in de roos was, bleek afgelopen zondag.

Kinderen en jeugd kwamen natuurlijk in Halloween kleding en brachten schrik en plezier op deze dag. Met buksen werd gericht op een pompoen op 15 meter hoogte….er werden honderden kogeltjes in geschoten.

Iedereen kon meedoen deze dag, maar ze stopten graag even voor de heerlijke zelfgemaakte pompoensoep en kroketten : het ging er goed in.

Gildekoning nu ook ‘Pompoenkoning’

Winnaar was, na honderden schoten van vele schutters, de Gildekoning René Moïze de Chateleux.

Vanwege het grote succes van dit evenement zal ook volgend jaar bij het Gilde met Halloween het  pompoenschieten plaatsvinden.

Nieuw: Handboogschieten bij het Veghelse Gilde

Voor het eerst konden de leden van het Gilde , maar natuurlijk de leden van de Rozenjagers schieten met de 2 nieuwe handbogen.

“Doel is om deze sport niet alleen bij ons Gilde te introduceren , maar straks ook de jeugd uit onze gemeente. De gemeente sponsort deze ontwikkeling om meer jeugdigen kennis te laten maken met deze sport. Het schieten met de kruisboog en het Gildegeweer is al gebruikelijk bij het Veghelse Gilde, maar nu ook schieten met de handboog”, aldus Ruud Eekhof.

Diverse Gilden in Brabant zijn al bekend met deze handboogsport en nu dus voortaan ook in Veghel.

Reacties