Veghel gaat hollen vur goei krollen

Foto: Philip v.d. Brand | Krollenloop

Na een jaar zonder Krollenloop gaat Veghel aanstaande zondag 7 november weer hollen vur goei krollen. Voor de zevende editie van de lekkerste loop van Brabant hebben zich tot nu toe ruim 1.100 deelnemers ingeschreven. Na-inschrijving kan zelfs nog op de dag van de Krollenloop zelf.

Voor de 5KM hebben zich tot nu toe 384 deelnemers ingeschreven en voor de 10KM 271. Voor de Ten Miles verschijnen er 173 lopers aan de start. De verdeling dames en heren is respectievelijk 45% en 55%. Met een deelnemer uit Portugal is het deelnemersveld zelfs internationaal. Er verschijnen 42 teams van 15 bedrijven aan de start op de diverse afstanden. Voor de twee Kidsruns van 1 en 2,5KM hebben zich respectievelijk 188 en 111 kids aangemeld. De jongste deelnemer aan de Krollenloop is 2 jaar en de oudste 81! De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is 31 jaar.

Twee goede doelen

De meeropbrengst van de Krollenloop is dit jaar niet voor één, maar twee goede doelen bestemd. Zo wordt er een bedrag overhandigd aan Joseph Staete, onderdeel van het GGZ in Veghel. Hier wordt zorg geboden aan mensen met psychiatrische en vaak ook lichamelijke problemen. Bewegen is dus van groot belang. Het geld wordt dan ook ingezet voor de aanschaf van een nieuwe duofiets. De huidige fiets is dertien jaar oud en hoognodig aan vervanging toe.

Het tweede goede doel betreft de circusschool Veghel van Mr. Poehaa, waar kinderen vanaf 5 jaar technieken uit het circusvak kunnen aanleren. Circus Caps biedt daarnaast kinderen met een verstandelijke beperking extra lesmogelijkheden. Met het geld wil het circus op éénwieler gelijkende fietsjes aanschaffen en een speciale workshop opzetten voor kinderdagverblijven en BSO’s.

Na-inschrijven

Wie verzekerd wil zijn van een startplek tijdens de Krollenloop, maar zichzelf nog niet heeft ingeschreven kan dat nog tot zondag 7 november online via de site van de Krollenloop doen. Je betaalt dan € 12,50. Deelname aan de 1 of 2,5 KM Kidsrun kost één euro. Bij na-inschrijving is het niet meer mogelijk om de naam van de deelnemer op het startbewijs af te drukken. Op de dag van de Krollenloop zelf is er geen fysieke na-inschrijving meer, alléén online. Alle deelnemers wacht na de finish een krol met speculaas, sportdrankje en de welverdiende medaille.

Starttijden

Met de Kroontje 1 KM Kidsrun start de Krollenloop zondag om 12.00 uur. Een half uur later laat speaker Ton de Kort de Staalbouw Hendriks Ten Miles starten. Lopers aan deze afstand hebben twee uur de tijd om hun afstand te volbrengen. Vervolgens gaan om 12.35 en 14.45 uur respectievelijk de Bernhaege Advocaten 5 KM en de Sligro 10 KM van start. Om 14.50 uur wordt het startschot gelost voor de Vanderlande 2,5 KM Kidsrun. Fitdans zorgt voor de warming-up. Alle looponderdelen starten en finishen op de Markt. Voor de Krollenloop is de weg tussen Sport2000 (Hoogstraat) en HoutBrox (Hoofdstraat) afgezet voor verkeer.

Afhalen startnummers

Startnummers kunnen worden afgehaald bij Sport2000 aan de Aa-Veste 1 in Veghel. Dat kan vrijdag 5 november van 18.00 tot 20.00 uur, zaterdag 6 november van 9.30 tot 17.00 uur en zondag 7 november van 10.00 tot 14.45 uur.

Reacties