Skunk neemt volle buit mee uit Rotterdam

Skunk Heren 1 speelde deze competitieronde in Rotterdam tegen Volley Zuid. Deze teams hebben al meerdere malen tegen elkaar gespeeld in het verleden en Skunk was van plan om hier alweer punten mee te nemen naar Veghel.

Door: Daan Creemers

In de eerste set was het voor de heren van Skunk even wennen aan de zaal vanwege de hoogte en ruimte om het veld. Na een aftastende beginfase met te veel persoonlijke fouten liet Skunk zien de betere ploeg te zijn bij de big points en pakte het de eerste set. Dat bracht de Veghelse heren op stoom voor de tweede set. Daar kon spelverdeler Yannick Gloudemans naar hartelust verdelen en de aanvallers regelmatig op een eenmansblok tracteren. Met een lange service serie van Daan van Eijk werd een overtuigende 25-13 setwinst behaald.

Ook de derde set verliep goed waarbij de middens van Skunk veel konden scoren terwijl de middens van Volley Zuid van het net werden gehouden door een hoge service druk van Skunk. Ook blokkerend bleef Skunk sterk waardoor ook de derde set zonder problemen gewonnen werd.

In de vierde set verslapte het spel van Skunk en kreeg Volley Zuid kansen via hun middenman die regelmatig wist te scoren. Ondanks dat het spannend werd richting het einde van de set kon Skunk (met een klein voordeel van de scheidsrechter) de set afmaken. Daarmee behaalt Skunk zijn eerste 4-0 overwinning van het seizoen wat het team naar de 5de positie op de ranglijst brengt.

Setstanden

22-25, 13-25, 19-25, 22-25

Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen Inter Rijswijk op het programma. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden omdat de teams ongeveer gelijk staan in punten.