Drukte tijdens ruilmiddag spaaractie album Historisch Veghel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De afgelopen twee maanden konden klanten van Jumbo sparen voor plaatjes voor het boek Historisch Veghel. Een actie die in samenwerking met de heemkundekring Vehchele was opgezet. Dat de actie een succes was bleek woensdag wel tijdens de ruilmiddag bij Jumbo Foodmarkt aan de Noordkade in Veghel.

Onderling waren verzamelaars al volop bezig geweest met ruilen maar vandaag bleek dat veel mensen toch nog op zoek waren naar dat ene plaatje. Er waren ook extra plaatjes beschikbaar voor mensen die niet zo veel te ruilen hadden, maar toch graag hun boek vol wilde krijgen. Dubbele afbeeldingen werden massaal ingeleverd om andere ook de mogelijkheid te bieden hun verzameling compleet te maken.

Leden van de heemkundekring hadden ieder een reeks plaatjes, keurig gesorteerd op de diverse tafels gelegd. Deze overzichtelijkheid zorgde voor een snelle doorstroom van verzamelaars.

Volgens heemkundekring Vehchele heeft deze actie het historische besef van heel veel mensen vergroot en gezorgd voor verbinding. Hoe mooi is dat!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen