Rechter ziet niets in klachten Jumbo en Coop over verkoop EMTÉ

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Groothandelsbedrijf Sligro heeft een belangrijke rechtszaak tegen Jumbo en Coop gewonnen. Die twee supermarktketens vinden dat Sligro de financiële situatie van EMTÉ-winkels te positief weergaf toen ze deze van het bedrijf overnamen. De rechtbank in Amsterdam heeft alle klachten van supermarktketens Jumbo en Coop afgewezen, meldt Sligro in een persbericht.

Eind vorig jaar werd bekend dat Jumbo en Coop zeker 83 miljoen euro claimden van Sligro wegens vermeende misstanden rond de verkoop van de filialen. Die deal werd in 2018 beklonken voor 410 miljoen euro. Een jaar later klaagden Jumbo en Coop dat bepaalde winstmarges van de EMTÉ-winkels zich na de aankoop niet ontwikkelden zoals verwacht. Sligro heeft altijd ontkend iets verkeerd te hebben gedaan rond de verkoop.

Jumbo bevestigt de uitspraak. De supermarktketen betreurt het verlies ten zeerste. “Volgens Jumbo en Coop zijn er duidelijke aanwijzingen dat Sligro, voorafgaand aan de verkoop, een onjuiste voorstelling van zaken heeft gegeven omtrent de financiële positie van EMTÉ, maar kennelijk hebben wij dat voor de rechter onvoldoende hard kunnen maken”, laat een woordvoerster in een schriftelijke reactie weten. Jumbo weet nog niet of het in hoger beroep gaat.

Reacties

Cookieinstellingen