Route Sinterklaasintocht Veghel dubbel zo lang

Foto: Stan Pittens

Na afstemming met de burgemeester van Meierijstad heeft het Sint Nicolaas-comité Veghel vrijdagavond besloten om de intocht van Sinterklaas, op zondag 14 november, door te laten gaan. Er worden wel wat extra maatregelen genomen om de intocht zo veilig mogelijk te laten verlopen.

In een eerder stadium besloot het comité al om géén activiteiten in de haven te organiseren en géén ontvangst op de Markt te houden. De goedheiligman meert in Veghel om 13.30 uur met de boot aan in de binnenhaven. Vandaar bestijgt hij meteen zijn paard Ozosnel om aan te sluiten in de stoet die richting het Stadhuisplein gaat. De route die de Sint aflegt wordt daardoor dubbel zo lang. Publiek heeft zo de kans om zich goed te verspreiden en afstand van elkaar te houden.

De stoet met Sint en Pieten loopt vanaf de haven, via de Hoogstraat, Markt en Hoofdstraat naar het Stadhuisplein waar de stoet, naar verwachting rond 15.00 uur, bij het stadhuis eindigt. Daar zal Sint gaan uitrusten van alle inspanningen.

Het Sint Nicolaas-comité doet nadrukkelijk een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van het publiek en roept hen op zo laat mogelijk naar de haven te komen en waar mogelijk afstand van elkaar te houden. De binnenhaven van Veghel is lang genoeg om veilig een plekje te zoeken van waar Sint en zijn Pieten op de boten te bewonderen zijn. Omdat de route van de optocht nu verdubbeld is biedt ook dit ruimschoots de gelegenheid om op een veilige afstand van elkaar Sint toe te zwaaien. Via borden zullen bezoekers geattendeerd worden om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Het comité zal er op toezien dat de stoet in beweging blijft en vraagt begrip aan de volwassenen dat de interactie met de kinderen dit jaar minder zal zijn dan andere jaren. Ook de Sint zal sneller voorbijtrekken dan men gewend is. ‘We willen iedereen op een zo veilig mogelijk manier toch laten genieten van de feestelijke binnenkomst van de goedheiligman in Veghel’, aldus het comité.

Reacties