Sinterklaas gearriveerd in Veghelse haven

Foto: Stan Pittens | meierijstad.nieuws.nl

Zondagmiddag 14 november om half 2 voer Sinterklaas met zijn privéschip ‘de Spanje’ de Veghelse haven in. In verband met de huidige coronamaatregelen had het Sint Nicolaascomité wat aanpassingen moeten plegen maar dat was voor de inwoners van Veghel geen reden om de Goedheiligman niet op z’n Veghels te ontvangen.

Sinterklaas werd dit jaar vergezeld door zo’n 150 Pieten. De eerste boot die aanmeerde stond vol met muziekpieten. Hun aanwezigheid zorgde ervoor dat de stemming er al direct in zat. De aankomst, met in totaal 5 boten, zorgden ook dit jaar weer voor een kleurrijk schouwspel.

Op de steiger stond de burgemeester van Meierijstad, de heer Kees van Rooij, samen met Mies Jonkers, ere-voorzitter van het Sint-Nicolaascomité om de Sint welkom te heten in Veghel. Vervolgens stapte de Goedheiligman op zijn paard Ozosnel om vervolgens zich te begeven richting het centrum. In de lange kleurrijke stoet bevonden zich motor-, fiets-, skate-, strooi-, samba-, schmink-, vlaggetjes- en pakjespieten.

Dit jaar had de Sint ervoor gezorgd dat Glutenvrije Piet ook mee kon naar Veghel. Die voorzag kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije kruidnoten.

Rond 14.45 uur arriveerde Sinterklaas op het Stadhuisplein. In het gemeentehuis nam hij even de tijd om bij te komen van de lange reis en om zich voor te bereiden op de aankomende drukke weken.

Reacties