Ouderen genoten ook nu weer van ‘Heel Veghel kookt’

In het PieterBrueghelHuis werd er door enkele jongeren van M25 gekookt.
Foto: Carmen Mesa | Met je hart Veghel

Doe jij graag iets voor een ander en vind je het leuk om te koken? Dat was de oproep welke Stichting Met je Hart en ONS Welzijn een poosje terug deden. En woensdag 17 november was het dan zover. Op 42 verschillende plaatsen in Veghel en in de kerkdorpen werden in de meeste gevallen een tweetal ouderen verwend met een etentje. Natuurlijk stond vooral de gezellige buurt voorop.

Door: Carmen Mesa

Vier jaar geleden werd het idee van Heel Veghel Kookt geboren. Helaas kon het vorig jaar niet doorgaan maar ook toen hebben de vrijwilligers niet stilgezeten en vele honderden maaltijden thuisbezorgd. Maar dat is toch anders dan hoe Heel Veghel kookt bedoeld is; samen koken en gezellig samen met anderen de maaltijd nuttigen.

Heel Veghel kookt verbindt

Het project is bedacht om ouderen uit de vergetelheid te halen of houden, aandacht te hebben voor elkaar, een hart onder de riem te steken, en ze een gezellige avond met een gezonde maaltijd te bezorgen. Heel Veghel kookt verbindt op deze manier mensen met elkaar, vaak onbekenden van elkaar en soms mensen die maar een paar straten verderop wonen. Hoe fijn is het wanneer je ook daarna zo af en toe nog aanspraak hebt?!

“Zo kwamen deze keer twee buren van vroeger elkaar weer na meer dan veertig jaar tegen. Ze hebben mooie herinneringen opgehaald samen en genoten volop van het lekkere eten. Het was ook mooi dat dit jaar ook weer een heel aantal jongeren meegedaan hebben. Thuis, maar ook in het PieterBrueghelHuis werd er door enkele jongeren van M25 gekookt voor een aantal ouderen”, aldus Esther de Bie.

“Het is de jus van het leven”

Zo verwoorde één van de gasten toepasselijk deze gezellige avond. “Zo fijn om andere mensen te ontmoeten en verhalen uit te wisselen onder het genot van een heerlijk wijntje. Wat wil je nog meer! Dat is toch de jus van het leven. Dit geeft weer kleur aan het leven”.

De organisatie kreeg ontzettend leuke en enthousiaste reacties terug van de vrijwilligers én de ouderen. Ze hebben enorm genoten en de vrijwilligers bieden zich nu alweer graag aan voor een volgende editie!

 

Reacties