TuiNa Therapeutische Massages. Heilzaam, Helend, Heerlijk…..

Foto: De Gordiaanse Knoop

Begin 2017 zijn Jan Witkamp en Ingrid Los, beiden woonachtig in Veghel, gepokt en gemazeld in de wereld van training, coaching, welzijnswerk en gezondheidszorg, een praktijk gestart voor Coaching & TuiNa Massage’. Onder de naam ‘De Gordiaanse Knoop, helpen zij u om ongemakken ten gevolge van stress te reduceren. Het begeleiden van mensen bij ‘stress’ en ‘burn out’ is hun missie.

Door: Ingrid Los, TuiNa masseur & Mental Coach

TuiNa (spreek uit: twiena) is een massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). TuiNa wordt al zo’n 2200 jaar beoefend. De therapeut masseert door te duwen, kloppen en knijpen met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen. Daarnaast worden acupunctuurpunten gestimuleerd.

Wat heb ik aan TuiNa massages?

Doel is om klachten te verminderen en te doen verdwijnen. Vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde worden klachten gezien als een gevolg van blokkades in je lichaam. Door massage worden klachten behandeld en de doorstroming van bloed en zuurstof in je lichaam verbeterd.

TuiNa massage werkt diep door in je spierweefsel, botten en pezen, maar ook in je zenuwstelsel. Het vergroot je veerkracht en weerstand. TuiNa massage geeft je flexibiliteit, laat spanning en vermoeidheid verdwijnen. Op die manier stimuleert TuiNa massage het zelfherstellend vermogen van je lichaam, waardoor een behandeling zowel klachten kan voorkomen als genezend is. En, niet te vergeten: een TuiNa massage ontvangen is heerlijk!

Bij welke klachten is TuiNa passend?

Heb je één of meerdere van de volgende klachten: spierspanningen, spier- en/of zenuwpijnen, hoofdpijnen, chronische pijn, rug en/of nekklachten, slechte doorbloeding, stress gerelateerde klachten, gewrichtsproblemen, emotionele klachten? Dan is TuiNa massage een goede en effectieve manier om deze klachten te behandelen en ze geleidelijk te laten verdwijnen.

Wat kan ik verwachten bij aanmelding?

Voorafgaand aan de therapeutische massage doen we een intake. Dan bespreken we jouw klachten. Sommige vragen zijn wellicht wat anders dan je gewend bent. De Traditionele Chinese Geneeswijze gaat uit van een andere en holistische kijk op jou, je lichaam en je klacht. Bij de intake hoort ook het voelen van de pols en het bekijken van je tong.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

TuiNa therapeutische massage heeft meestal meerdere behandelingen nodig. Na de intake wordt met je besproken wat de diagnose is en welke behandeling wordt voorgesteld. Samen komen we tot een afspraak over de behandelwijze en hoeveel behandelingen.

Tot slot: TuiNa therapeutische massage is een stevige massagevorm die vaak een groot gevoel van ruimte en opluchting geeft. Er wordt gemasseerd op het aangedane gebied, maar ook op andere delen van je lichaam, omdat die invloed hebben op het gebied waar de klacht zit. Meestal is na 5 keer goed te merken dat er verbetering van de klachten komt.

Meer weten?

Neem contact op met: ‘De Gordiaanse Knoop’

Tel: 0413 – 355 385 en vraag naar Ingrid Los

E: [email protected]
Kijk ook eens op www.degordiaanseknoop.nl

 

Reacties

Cookieinstellingen