Acupunctuur…. Lijkt eng. Is helend en ontspannend.

Foto: De Gordiaanse Knoop

Begin 2017 zijn Jan Witkamp en Ingrid Los, beiden woonachtig in Veghel, gepokt en gemazeld in de wereld van training, coaching, welzijnswerk en gezondheidszorg, een praktijk gestart voor Coaching & TuiNa Massage’. Onder de naam ‘De Gordiaanse Knoop, helpen zij u om ongemakken ten gevolge van stress te reduceren. Het begeleiden van mensen bij ‘stress’ en ‘burn out’ is hun missie.

Heb je stress, last van hoge bloeddruk, spierklachten of pieker je vaak? Ben je nieuwsgierig naar hoe acupunctuur jou verder kan helpen? Dan staat De Gordiaanse Knoop voor je klaar.

Acupunctuur stamt uit de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). Bij acupunctuur worden hele fijne naaldjes op specifieke punten in je lichaam ingebracht. Acupunctuur bevordert de doorstroming van bloed en energie in je lichaam. Zo worden fysieke en emotionele blokkades opgeheven en wordt het zelf herstellend vermogen van je lichaam geactiveerd. Gevolg: je ervaart minder pijn en stijfheid van je spieren. Je voelt je vitaler en “wakker”.

Is acupunctuur gevaarlijk?

Sommige mensen denken dat. Maar acupunctuur is een veilige manier van helen, mits uitgevoerd door een bekwaam en gedegen opgeleide acupuncturist. Het aantal bijwerkingen en klachten na consulten met acupunctuur blijkt opmerkelijk laag.

Doet acupunctuur pijn?

Het inbrengen van de naalden is pijnloos. Wel kun je een druk, warmte of een stromend gevoel ervaren op de plek waar de naald is ingebracht. Dat is een teken dat acupunctuur bij jou op die plek werkzaam is. Dit gevoel kan in het begin wat onprettig zijn, maar trekt snel weg.

Wat is een acupunctuurpunt?

Lichaamseigen energie circuleert via meridianen: energiebanen waarop acupunctuurpunten liggen. Ieder acupunctuurpunt staat in contact met een orgaan en heeft een specifieke functie. Bij klachten  kan een acupunctuurconsult energieën afremmen of juist stimuleren.

Acupunctuurpunten en meridianen zijn te meten. In en op het menselijk lichaam bestaat een netwerk van acupunctuurpunten. De acupunctuurpunten staan door energiebanen, meridianen, met elkaar en met allerlei functies en organen in verbinding.

Is de werking van acupunctuur bewezen?

Acupunctuur stimuleert een natuurlijke pijnstiller in het lichaam: adenosine. Deze stof verzacht de pijn en laat aders opzwellen, waardoor meer bloed door het lichaam kan stromen. Acupunctuur werkt dus ook echt.

Kan acupunctuur helpen?

Acupunctuur kan helpen bij veel lichamelijke en mentale klachten. Er is geen standaard behandeling voor een bepaalde klacht. Klachten die goed te verhelpen zijn of te verlichten: pijnklachten, (nacht)zweten, overgangsklachten, menstruatieklachten, migraine, chronische klachten zoals fibromyalgie, reuma. Ook bij mentale klachten als: piekeren, burn out en licht depressieve klachten kan acupunctuur helpen.

Heb je twijfel of jouw klacht te behandelen is?  Neem gewoon contact met hen op.

Wat kan ik verwachten bij aanmelding?

Voorafgaand aan een consult met acupunctuur doen zij altijd een intake. In deze intake bespreken ze je klachten. Sommige vragen zijn wellicht wat anders dan je gewend bent. De Traditionele Chinese Geneeswijze heeft een andere en holistische kijk op jou, je lichaam, je mind en je klacht. Bij de intake hoort ook het voelen van de pols en het bekijken van je tong.

Meer weten?

Neem contact op met: ‘De Gordiaanse Knoop’

Tel: 0413 – 355 385 en vraag naar Ingrid Los

E: [email protected]
Kijk ook eens op www.degordiaanseknoop.nl

Reacties

Cookieinstellingen