Boerdonk slaat opnieuw handen ineen en zorgt voor super gezellig dorpscentrum

Foto: Antoon Donkers

Afgelopen weken heeft Boerdonk weer laten zien waar het toe in staat is. Medio 2021 werd gestart met een inzamelingsactie voor een nieuwe kerstboom voor ’t Weike in het centrum van Boerdonk. Verenigingen en stichtingen deden – daar waar mogelijk – een financiële bijdrage. Een crowdfundingsactie werd gestart en onder vooral de Boerdonkse inwoners werd ruim € 1.000 opgehaald.  Resultaat: een prachtige nieuwe 10 meter hoge kerstboom verrees eind november tussen de kerstverlichting die de laatste jaren al werd aangebracht door een flinke club vrijwilligers.

Maar dat was niet alles, het doel was ook om de authentieke lantaarnpalen in het centrum zoveel mogelijk aan te kleden met kerststerren. Deze waren begin 2021 jaar door de ondernemers-vereniging van Laarbeek – met behulp van sponsoring van Lindeboom Accountants – aan Boerdonk gedoneerd. De lantaarnpalen moesten hiervoor worden aangepast en daar was natuurlijk ook geld voor nodig. Op een aantal stichtingen werd opnieuw een financieel beroep gedaan maar ook de Boerdonkse bevolking droeg haar steentje bij. Spontaan werd een worstenbroodjes en soepactie opgezet en deze heerlijke etenswaren werden massaal ingekocht door de inwoners. Opheij Hekwerken en Novitech Installaties zorgden voor de constructieve en technische aanpassingen en de vrijwilligers deden de rest.

Resultaat: 20 lantaarnpalen zijn voorzien van prachtig nieuwe kerststerren.

Al met al is er veel werk verzet de afgelopen weken maar tijdens de maanden december en januari is Boerdonk -ondanks de sombere coronaperiode inclusief lockdown – prachtig en sfeervol verlicht!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen