112

Jongen gewond na doven vuurwerk; getuigen gezocht

Foto:

Een jongeman uit Boxtel is vrijdagavond 17 december ernstig gewond geraakt op de Edisonweg in Veghel. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval.

De 19-jarige jongen fietste vrijdagavond rond 17.15 uur op het fietspad onder het viaduct onder de A50. Daar zag hij iets branden langs de weg. De jongen wilde het vuur doven met zijn voeten, maar plots ontstond een grote steekvlam. Deze raakte hem in het gezicht en hij liep daar brandwonden bij op. Hij werd geholpen door twee getuigen die ambulance en politie waarschuwden. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brandwonden waren dermate serieus dat hij uiteindelijk naar een specialistisch brandwondencentrum is vervoerd.

Onderzoek

De politie neemt deze kwestie zeer serieus. Ter plaatse is een onderzoek verricht en daarbij werden op de plek van het brandje een klein stuk vuurwerk en de resten van vermoedelijk een plastic flesje aangetroffen. We sluiten niet uit dat daarin een brandbare vloeistof heeft gezeten. Dit zou de plotselinge steekvlam toen de jongen het vuur wilde doven kunnen verklaren. Uiteraard willen ze graag weten wie het brandje heeft aangestoken.

Getuigen

Men is dringend op zoek naar getuigen. Mensen die iets weten of mogelijk iets gezien hebben kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000

Reacties

Cookieinstellingen