Cupping behandeling bij de Gordiaanse Knoop in Veghel

Foto: De Gordiaanse Knoop

Wil je aan de slag met je lichamelijke en/of mentale klachten? Dan kan cupping helpen! De Gordiaanse Knoop in Veghel is dé praktijk voor stress- en stressreductie. Wil je meer weten over deze manier van behandeling? Neem dan contact met hen op! Naast cupping bieden zij ook hulp in de vorm van mental coaching. De Gordiaanse Knoop helpt je met persoonlijke ontwikkeling, gaat aan de slag met jouw burn out klachten en staat altijd voor je klaar.

Cupping is een zuigtechniek. Er wordt gebruik gemaakt wordt van cups die vacuüm worden gezogen op je huid. Ik, Ingrid Los, maak gebruik van vuurcuppen. Deze techniek wordt gebruikt in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

Door middel van een vlam wordt er een vacuüm gecreëerd in de glazen cup. De cup wordt op je huid geplaatst en daardoor wordt je huid omhoog gezogen. De werking van de cups is krachtig. Verklevingen en spierknopen worden naar het huidoppervlak gezogen en blokkades worden opgeheven. Je doorbloeding wordt gestimuleerd. Afvalstoffen worden vrijgemaakt en afgevoerd.

Er ontstaat druk op je bloedvaten, dat geeft tijdelijk blauwe plekken op je huid, maar ook meer ruimte in je weefsels. Je blauwe plekken verdwijnen, alsook je pijnklachten. Vaak zijn je blauwe plekken na een week helemaal verdwenen. Bij vaker ‘cuppen’, verdwijnen je blauwe plekken sneller.

Het voordeel van vuurcuppen is dat het ook je spieren verwarmt. Dat helpt om je klachten te verminderen.

Wanneer er sprake is van ‘koude klachten’ worden de cups met een handdoek afgedekt en komt er een moxalamp op de te behandelen plek die extra verwarmt. Dit wordt als zeer prettig en ontspannend ervaren.

Na de behandeling met cupping is het belangrijk om je huid en je spieren goed warm te houden. Veel water te drinken helpt om afvalstoffen af te voeren.

Cupping is geschikt bij: stress gerelateerde klachten, vermoeidheid, vastzittende spieren, schouder-, rug- en nekklachten, reuma, astma, doorbloedingsproblemen en vochtophopingen. Bij een beginnende verkoudheid helpt cupping zeer effectief.

Cupping is niet pijnlijk. Cupping wordt vaak als prettig en ontspannend ervaren.

Na het cuppen voelen mensen zich vaak opgelucht: de energieblokkades worden vrijgemaakt. Je energie kan weer stromen.

3 manieren van cupping

  • Fixed cupping: de cups worden op de huid geplaatst en blijven daar staan.
  • Flash cupping: de cups worden kort op de huid geplaatst, eraf gehaald en op een volgende plek gezet. Dit is een lichtere vorm van cupping.
  • Moving cupping: er wordt een cup op de geoliede huid geplaatst en dan bewogen over het te behandelen gebied.

In hun trainingscentrum is cupping vaak een onderdeel van de massage behandeling: eerst massage. Daarna 20 minuten cupping. Het spreekwoordelijke ‘toefje op de taart’.

Meer weten?

Neem contact op met: ‘De Gordiaanse Knoop’

Tel: 0413 – 355 385 en vraag naar Ingrid Los

E: [email protected]
Kijk ook eens op www.degordiaanseknoop.nl

 

Reacties

Cookieinstellingen