Boostervaccinatie uploaden in de CoronaCheck-app

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Heel veel mensen hebben inmiddels hun boosterprik gehaald. Deze derde vaccinatie moet je zelf nog even toevoegen aan de CoronaCheck-app, zodat je vaccinatiebewijs weer up-to-date is. Maar hoe precies moet je die boosterprik toevoegen? 

Je eerste vaccinaties heb je waarschijnlijk al veel eerder toegevoegd aan de CoronaCheck-app: al sinds de zomer van 2021 kun je je vaccinatiebewijs uploaden. Als je de derde prik ophaalt, moet je qr-code worden bijgewerkt.De derde coronaprik wordt niet automatisch toegevoegd aan de CoronaCheck-app. Je moet de gegevens opnieuw ophalen: dit loopt via je DigiD. Dit zijn de stappen die je moet doorlopen:

  • Open de app CoronaCheck.
  • Tik op het plusje rechtsboven.
  • Tik op ‘Vaccinatiebewijs’.
  • Log in met DigiD via de methode die jouw voorkeur heeft.
  • Controleer of de booster in het rijtje met gegevens staat.
  • Tik op ‘Maak bewijs’.

Wanneer kun je booster toevoegen?

Meestal al vrij snel nadat de prik gezet is. Officieel is de boostervaccinatie na 24 uur zichtbaar in de CoronaCheck-app. Maar vaak is de booster nog dezelfde dag toe te voegen.

Mogelijk heb je het bewijs op dit moment nog helemaal niet nodig: sinds 19 december zijn de belangrijkste locaties waar je de QR-code moest tonen gesloten. Reis je naar het buitenland dan kan het voorkomen dat je de code wel moet laten zien.

En zonder telefoon

Heb je géén telefoon die de CoronaCheck-app ondersteunt? Dan kun je ook een geprinte QR-code maken via het CoronaCheck Print Portaal. Deel je je telefoon met bijvoorbeeld je partner, dan ben je ook hierop aangewezen: het is niet mogelijk om de app twee keer op je iPhone te zetten en op deze manier twee codes te genereren voor verschillende gebruikers.

Boostervaccinatie van huisarts

Vanaf 23 december helpen huisartsen de GGD met de boostervaccinatie. Het kan dus zijn dat jij je vaccinatie bij je huisarts hebt gekregen. De GGD krijgt vooral de volgende vragen na vaccinatie door de huisarts.

Moet ik mijn afspraak bij de GGD zelf afzeggen als ik door de huisarts ben geprikt?

Nee dat hoef je niet zelf te doen. Als je door de huisarts bent geprikt, zorgt de GGD er samen met de huisarts voor dat je afspraak bij de GGD wordt geannuleerd. Je hoeft hier zelf niets voor te regelen.

Hoe kom ik aan een vaccinatiebewijs als ik geprikt ben door de huisarts?

De huisarts is verantwoordelijk voor de juiste en tijdige registratie van je boostervaccinatie. Dit moet binnen 2 weken gebeuren. Het kan dus uiterlijk 2 weken duren voordat je de vaccinatie kunt uploaden in de CoronaCheck-app.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen