112

Brandweer Veghel rukt uit na melding woningbrand

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De brandweer van Veghel werd donderdagavond 6 januari om 18.05 uur opgeroepen voor een woningbrand aan de Lingestraat. Men was uitgerukt met een tankauto en de hoogwerker.

In de woning had een wasdroger op de eerste verdieping vlam gevat. Kortsluiting was de oorzaak. Een brandweerman die vanuit huis onderweg was naar de kazerne zag op zijn pieper dat het een woning betrof bij hem om de hoek, is vervolgens naar huis teruggekeerd en heeft het vuur geblust met zijn eigen CO2-blusser De brandweer heeft de wasdroger uit de woning gehaald. Vervolgens werd de woning geventileerd.

Na een klein half uur was de klus geklaard en kon men weer terug naar de kazerne. De inzet van de brandweer trok behoorlijk wat bekijks in de buurt. Een ambulance die ook gealarmeerd was hoefde niet in actie te komen.

Reacties

Cookieinstellingen