‘Ontvoerde’ Hazes terugbezorgd door leden Oudejaarsvereniging De Geitefok

Foto: Oudejaarsvereniging De Geitefok

Het door Remon van Zoggel van Dutch Deco Factory uit Erp gemaakte Legobeeld van André Hazes staat weer op zijn plek op de Dam in Amsterdam. De Friese oudejaarsvereniging De Geitefok uit Oldeberkoop had bij wijze van stunt eind vorig jaar het beeld even ‘geleend’. Gisteren hebben ze het weer keurig in Amsterdam afgeleverd.

Deze actie werd door de initiatiefnemer, horecaondernemer Won Yip, sportief opgevat. “Hij staat er weer. Prima toch. Weer een stukje vrolijkheid terug in de stad. En dat kunnen we wel gebruiken”, zegt hij tegen NH Nieuws. Het beeld van Hazes blijft nog een paar dagen staan, en wordt dan voor onbepaalde tijd in het kantoor van Won Yip gezet. “Want het is nu te koud voor hem.”

Toen bekend werd dat het beeld uit Amsterdam was verdwenen gaf Remon aan een nieuwe te willen maken. Op het moment dat duidelijk werd dat het om een oudejaarsstunt ging en dat het beeld wel weer terug zou keren naar Amsterdam, kon ook hij weer wat rustiger ademhalen.

Reacties

Cookieinstellingen