Twee Veghelaren op één avond op TV

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Vrijdagavond 7 januari waren twee Veghelaren te zien op TV. Eén daarvan ging met een mooi geldbedrag naar huis, de andere is door naar de volgende aflevering.

Gijs van de Broek was te zien in de het RTL programma ‘Deal Or No Deal’. Gijs zat al een aantal weken met één van de 24 boxen op schoot en vrijdagavond was hij dan eindelijk de gelukkige die plaats mocht nemen op de stoel bij presentator Buddy Vedder. ‘Deal Or No Deal’ is een spelprogramma waarin het gaat om het openen van 24 boxen met als doel om naar huis te gaan met een zo hoog mogelijk geldbedrag. Dat bedrag kan oplopen tot 200.000 euro.

Gijs had koffer nummer 7. Na 4 rondes kwam de bank met een bod van € 12.500,- Dit bod nam Gijs serieus in beraad. Zijn vrouw had het nog wel aangedurfd om verder te spelen. “Ik ben meer een gokker dan Gijs”, zei zij. Na enige nadenken besloot hij toch te dealen. Hij durfde het risico niet aan. Uiteindelijk bleek er in koffer 7 een bedrag te zitten van € 125.000,- “Een nulletje meer”, aldus de Veghelaar. Hun wens om een reis te maken naar Nieuw Zeeland is met dit mooie bedrag toch wel een heel stuk dichterbij. Proficiat Gijs!

Veghelaar Steven Harks doet dit jaar mee aan het spelprogramma ‘De Alleskunner’ op SBS6. In dit programma, een afvalrace vol verrassende opdrachten, bepalen 100 Nederlanders wie de beste allrounder is. Afgelopen vrijdag werden de eerste twee afleveringen uitgezonden.

“Dit is voor mij een unieke maar zeker een speciale gelegenheid om Nederland te laten zien dat mensen met een licht verstandelijke beperking écht alles kunnen!”, aldus Steven. Dat bewijs heeft hij nu al enigszins bewezen. Er zijn al 20 deelnemers afgevallen maar Steven is door naar ronde 3.

Reacties

Cookieinstellingen