SP Meierijstad doet beroep op Area en Woonmeij om huren niet te verhogen

Foto: meierijstad.nieuws.nl

In een open brief aan woningbouwverenigingen Area en Woonmeij doet de SP in Meierijstad een dringend verzoek om de huren komend jaar niet te verhogen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het nieuwe kabinet de verhuurdersheffing volgend jaar afschaffen.

Het geld wat de woningbouwverenigingen besparen door het afschaffen van de verhuurdersheffing zou men volgens de SP nu kunnen gebruiken om groot onderhoud uit te voeren en het nemen van maatregelen voor betere isolatie van woningen.

Hoge energielasten en enorme inflatie

“Er zijn zeker nog meer argumenten te noemen om de huur niet te verhogen. Bijvoorbeeld, de hogere energielasten. Er is zelfs al sprake van energiearmoede. Een enorme inflatie komend jaar. Allemaal zaken waar de woningbouwverenigingen niets aan kunnen doen. Aan de hoogte van de huur kunnen ze wel iets doen. Voorkomen dat de huur komend jaar gaat stijgen”, aldus de SP.

Reacties

Cookieinstellingen