Politieke Partij ‘Hart’ zet zich met carnavalskraker af tegen stadse allure Meierijstad

Foto: Hart

Hart komt onder de titel ‘Alle 13 goed’ weer met een carnavalskraker. Met het nummer zet de partij zich af tegen de stadse allure die de gemeente Meierijstad zichzelf wil geven.

‘Alle 13 goed’ is door Hart-gemeenteraadslid Lambèr Gevers geschreven op muziek van ‘Un dèlleke’ van de Tilburgse carnavalsvereniging Veul Gère. Gevers zingt ook de coupletten. Voor het refrein kreeg hij hulp van Mirjam van Esch, Bram Hoogervorst, Pieter van de Kamp en Laurens van Voorst.

Het nummer werd afgelopen zaterdag gelanceerd als afsluiting van het online programma ‘Een huiskamer vol geluk’. Een korte versie van dat boeiende gespreks- en muziekprogramma verschijnt zeer binnenkort.

Hupsakee

Met ‘Alle 13 goed’ bouwt Hart aan een traditie. Twee jaar geleden kwam ‘Rikki, mag ik een woning uit?’ Ook dat nummer werd gelanceerd aan het slot van een verder serieuze bijeenkomst van Hart.

Fractievoorzitter Laurens van Voorst: ‘Tot dat moment zat de woningbouw in het slop, de voorganger van wethouder Compagne was sinds 2016 met nog geen enkel plan gekomen. Hart komt met dat lied en hupsakee, het ene plan na het andere werd bedacht en uitgevoerd’.

Dijenkletser

Hij voegt er haastig aan toe dat er vanzelfsprekend niet écht een verband is tussen lied en woningbouw, ‘maar het zou mooi zijn als deze dijenkletser van Lambèr straks ook een keerpunt blijkt. Dat het ertoe leidt dat Meierijstad wat minder pocherig doet met mislukte kreten als ‘Made in Meierijstad’ en in plaats daarvan nog meer de dertien kernen ondersteunt om hun identiteit en leefbaarheid te behouden en versterken’.

‘Alle 13 goed was in de jaren zeventig en tachtig de naam van een reeks elpees met hits van dat moment. In stijl van die serie ontwierp Hart een hoes bij het eigen lied. ‘Mocht iemand de sexy dame op de hoes wel erg goedkoop of seksistisch vinden: het is een knipoog naar weleer.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen