Gemeente kan nu echt beginnen met bouw van nieuw zwembad in Veghel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

In Veghel kan men verder met de bouw van het nieuwe zwembad aan het Stadhuisplein. Een aantal omwonenden hadden bezwaar aangetekend tegen het plan maar vandaag schoof de Raad van State de bezwaren aan de kant.

De gemeente wilde in eerste instantie, naast het nieuwe zwembad ook supermarkt Aldi in het plan opnemen. Een compleet nieuwbouwplan met een gezamenlijke parkeervoorziening.Het plan van Aldi om te verhuizen kwam echter nog steeds niet van de grond en dus besloot de gemeente een apart plan te maken voor de sloop van het huidige en de bouw van het nieuwe zwembad. In dit nieuwe plan komt het zwembad dichterbij appartementencomplex Vlas en Graan te liggen en de benodigde parkeerruimte voor bezoekers heeft men nu gesitueerd op een plek die in het eerste plan als groenvoorziening was aangeduid. Dat was de reden voor omwonenden om bij de bestuursrechter te vragen het plan te schorsen.

De Raad van State besliste dinsdag dat het plan wel losgekoppeld van elkaar kan worden.

Omdat de voorzieningenrechter, gelet op het voorgaande, niet verwacht dat het bestreden besluit in de bodemprocedure geen stand zal houden, bestaat geen aanleiding om in afwachting van de uitkomst van deĀ  bodemprocedure een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek van omwonenden werd dan ook afgewezen.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen