Sing en songwriter Willem Bennenbroek uit Veghel brengt eerste EP uit

Foto: Stan Pittens

Wat doe je als muzikant als je nauwelijks kunt repeteren en al helemaal niet kunt optreden in een tijd dat alles ‘op slot zit’ omdat er een pandemie heerst? Dat was de vraag die sing en songwriter Willem Bennenbroek (20) uit Veghel zichzelf stelde. Het antwoord daarop: “Dan ga ik zelf nummers schrijven en misschien deze wel uitbrengen”. Onder de artiestennaam William Ben brengt hij op vrijdag 4 februari zijn eerste EP uit. Wij spraken Willem afgelopen week.

Een aantal jaren geleden zette Willem zijn eerste serieuze stappen in de muziek bij Pop&Co Bandcoaching, onderdeel uitmakend van Phoenix Cultuur. Daar worden getalenteerde muzikanten aan elkaar gekoppeld en worden bands geformeerd. Dit alles onder leiding van professionele muzikanten. Met zijn band Apostrophe trad hij diverse malen op. Omdat alle leden van deze band andere ambities hadden, met een studie bezig waren of elders woonachtig waren was het voor Willem tijd om te denken aan een soloproject.

Met behulp van Pop en Co heeft Willem een aantal muzikanten gezocht waarmee hij graag de studio in wilde en een plaat mee wilde opnemen. De nummers voor zijn eerste EP heeft hij zelf geschreven. Een album met 5 nummers, soft-rock, pop-rock achtig, geïnspireerd op band als Kane, The Killers en Coldplay.

Het album is opgenomen in de studio van Cornelis Lievense, bandcoach bij Pop en Co.

Bandleden

  • Willem Bennenbroek uit Veghel
  • Rosa van Geffen uit Schijndel
  • Bart van Helvoort uit Sint-Oedenrode
  • Cas Habraken uit Eerde

Op 4 februari is de release van het album maar nu al zijn er 2 nummers te beluisteren via diverse streamingsdiensten.

Song 1: “Walk” : https://open.spotify.com/track/5N9g3EWOxE4cO1zaydTwIK?si=cecad85010c646dd
Song 2: “Marigold” : https://open.spotify.com/track/5wP6xlDZbnQYdFk2emXrH8?si=2f5a6498b48146cc

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen