Skunk H1 wint mooie derby van Donki Djot H2

De eerste wedstrijd van de tweeluik derby tegen Donki Sjot werd zaterdag gespeeld in Veghel. De teams kennen elkaar goed en de sfeer zat er goed in voor en tijdens de wedstrijd.

Skunk startte de eerste set furieus en overklastte de heren uit Den Dungen. Aan de hand van sterspeler Pepijn werd de verdediging van Donki Sjot alle kanten opgestuurd. Ondanks de vele fouten in de eerste set bij Donki Sjot liet Skunk mooi spel zien met veel service druk en weinig tweemansblokken tegen en won de set met 25-11.

In de tweede set kwam Donki Sjot diverse malen op voorsprong doordat ze minder fouten maakten dan de eerste set en leek Skunk minder gefocust na de grote winst in de eerste set. De mannen uit Veghel waren echter op tijd bij de les en lieten weer mooie aanvallen zien wat de setwinst met 25-20 opleverde.

In de derde set was Skunk minder naukeurig en liep een achterstand op welke niet meer gerepareerd kon worden. In de vierde set maakte Bram zijn verdienstelijke debuut als middenman vanwege blessures bij Skunk. In deze vierde set kwam Skunk niet meer in de problemen en behaalde een solide 3-1 overwinning.

Setstanden

25-11, 25-20, 17-25, 25-16

Komende woensdag treffen beide teams elkaar weer, maar dan in Den Dungen waar Skunk zijn vierde plek gaat verdedigen.