Rock am Ringoven maakt de eerste namen bekend

Foto: Jerry Immers

Rock Am Ringoven staat weer in de startblokken. Op zaterdag 14 mei 2022 is iedereen weer welkom op Bertje’s Wij in Mariaheide.

Vandaag maakte de organisatie de eerste namen bekend. Wat te denken van Rattlesnake Shake, 305, Best Of Foo, DJ Hitmaestro en de begeleidingband van wijlen Herman Brood, Wild Romance.

Rattlesnake Shake

Rattlesnake Shake uit Oss. Zij stomen al meer dan 28 jaar op hun eigen koers langs elk festival terrein, jeugdhonk, rockhok, motortreffen, poptempel en elke concertzaal. Op hun palmares staan ondertussen namen als Paradiso, 013, de Effenaar, Paaspop, Festyland, Leidse plein en nog veel meer.

Het is niet voor niets dat zij zich dan ook onder de beste coverbands van Nederland scharen na het winnen van de Clash of the Coverbands Publics Favourite award. De mannen maken zoals ze zelf omschrijven ‘Cock Rock’, Rock met ballen dus. Mash-ups is their middle name, maar dan alleen als deze de stempel Rattlesnake Shake waardig is. Denk aan Motörhead met Dolly Parton, Metallica met Rob de Nijs, Snap met Linkin Park, maar ook Iron Maiden, Neil Diamond of de Foo Fighters zijn niet veilig voor onze muzikale slangenmensen. Met hun originele invalshoeken en spelvreugde krijgen ze geheid elke zaal (of veld) plat.

305

Er zijn veel 305-en: de buslijn van Oss naar Eindhoven, de pannenkoek met ham en prei, de trampoline in de tuin. Maar er is er maar 1 die er écht to doet: 305, de band uit Veghel, Noord-Brabant!

305, gevormd in 2016, is een samensmelting van vijf vrienden, welke tezamen vele jaren muzikale ervaring hebben opgedaan in uiteenlopende bands, met uiteenlopende genres. 305 schrijft zijn eigen nummers en probeert hierin alle opgedane ervaringen te laten samenkomen!

Best Of Foo

Ze zijn ‘hot’ en de hele wereld weet het. Foo Fighters is één van de meest bepalende en succesvolle rockbands van de laatste decennia. En dus heeft Nederland een heuse tribute: Best of Foo, vijf muzikanten die hun sporen reeds verdiend hebben in het professionele circuit.

Al ruim 10 jaar touren zij door het land en hebben inmiddels op vele festivals gestaan. Van noord naar zuid Nederland en van oost naar west.

DJ Hitmaestro

Hitmaestro is het alterego van Stijn Bastiaansen. De allround DJ die overal en altijd zijn publiek in beweging krijgt en zelfs van een AA-meeting nog een feestje kan maken. Eerder stond hij al op Paaspop, Freshtival, Coen & Sander’s Koningsspektakel en speelde hij vijf dagen lang het hele Max Verstappen Dorp bij de Grand Prix in Oostenrijk plat.

Hitmaestro is allround in de breedste zin van het toch al zo brede woord. Sven Kramer en Ireen Wüst zijn puristen in vergelijking met Stijn, die – wanneer de avond zich daarvoor leent – zijn publiek alle hoeken van het muzikale spectrum laat zien.

Wild Romance

De legendarische band van Herman Brood. Dit is dé Kans om Nederlands meest swingende en authentieke Rockers live te zien & horen.

Wild Romance zijn nog steeds dé legendarische iconen van de Nederlandse rockmuziek, met alle grote hits zoals “Saturday Night” en “Never Be Clever” Rock & Roll Junkie veroverden zij Nederland,België, Duitsland en the rest of the World.

En zaterdag 14 mei veroveren zij Mariaheide!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen