De woningen in Schijndel zijn klaar voor de vluchtelingen uit Oekraïne

Foto:

Afgelopen week hebben de gemeente Meierijstad en Woonmeij in hoog tempo 16 woningen geschikt gemaakt voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het zijn 16 woningen aan de Eikenstraat, Hertog Jan 2 laan, Lindenstraat en Wilgenstraat in Schijndel. In totaal kunnen circa 80 personen in de wijk De Hoevenbraak tijdelijk gehuisvest worden. De woningen zijn ingericht en de eerste bewoners arriveren binnenkort.

Aandacht voor het welzijn

Mark Wonders, directeur Woonmeij: ‘Vele handen maken licht werk, dat hebben we de afgelopen weken zeker waargemaakt. Een flink aantal medewerkers van Woonmeij en zelfs een aantal van hun partners, hebben met enkele vrijwilligers in hun vrije tijd hard gewerkt om de woningen bewoonbaar te maken. Een topprestatie, waar ik trots op ben.’ Burgemeester Kees van Rooij: “Eens temeer blijkt weer dat de betrokkenheid van onze samenwerkingspartners en onze inwoners groot is en dat samen in korte tijd veel bereikt is. De inzet van Woonmeij, donaties van bedrijven én een grote groep betrokkenen daaromheen is hartverwarmend.”

Verdere ondersteuning

Naast het bieden van dit onderdak wordt ook gekeken welke volgende stappen nodig zijn, zoals ondersteuning op het gebied van welzijn, bijvoorbeeld kinderopvang, het aanbieden van traumaverwerking, onderwijs, en allerlei andere ondersteuning. Coöperatie Sociaal Werk Meierijstad
Cherdine van Zutphen: “Veel inwoners willen hun tijd en aandacht geven om mensen uit Oekraïne te helpen. Vrijwilligers kunnen zich melden bij ons als coöperatie, zodat wij de coördinatie op ons kunnen nemen. Wij zijn ontzettend blij door het overweldigende aanbod.”

Contact

Mocht je vragen hebben over vrijwilligerswerk, het doneren van spullen of het organiseren van (inzamelings)acties kun je contact opnemen met de Coöperatie Sociaal Werk Meierijstad. Voor Veghel kan dat via ONS welzijn op 088 374 25 25 of [email protected]. Voor Schijndel en Sint-Oedenrode kun je contact opnemen met Welzijn De Meierij op 073 544 14 00 of [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen