112

Wervingsdag brandweer Veghel levert aantal nieuwe vrijwilligers op

Foto: Stan Pittens | meierijstad.nieuws.nl

Zondag 3 april hield brandweer Veghel een ‘open dag’ om onder andere belangstellenden ‘over de streep te trekken’ zich aan te melden als vrijwilliger. Volgens kersverse bevelvoerder Thijs Swinkels waren er zo’n 500 mensen op deze dag, met demonstraties, afgekomen.

Om 10.00 uur zondagochtend gingen de poorten van het kazernecomplex open. Al het rollend materieel stond keurig gepoetst buiten, slangen waren uitgerold en voor één van de demonstraties waren autowrakken ‘van stal gehaald’. De verzorgingsunit van brandweerpost Erp werd vol rook gezet.

Vooral jonge kinderen vonden het spannend. In zo’n brandweerauto kijken, water spuiten met een echte brandweerslang. Speciaal voor de kleintjes waren er meerdere springkussens.

De brandweer post Veghel kijkt met een voldaan en tevreden gevoel terug op deze geslaagde dag. Er hebben zich 6 nieuwe vrijwilligers aangemeld, waarvan 2 online.

Mocht je deze dag gemist hebben maar wel interesse hebben om als vrijwilliger bij de brandweer aan de slag te gaan, klik dan hier!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen