Heemkundekring Vehchele houdt lezing over 200 jaar Zuid-Willemsvaart

In de tweede wereldoorlog was de Zuid-Willemsvaart  een strategisch belangrijke linie.
In de tweede wereldoorlog was de Zuid-Willemsvaart een strategisch belangrijke linie.
Foto: Heemkundekring Vehchele

Dit jaar herdenken we in Veghel dat de aanleg van de Zuid-Willemsvaart 200 jaar geleden is begonnen. Heemkundekring Vehchele sluit daar graag bij aan om historische kennis over het kanaal te delen met alle belangstellenden. De Zuid-Willemsvaart, een waterweg die in onze gemeente van grote betekenis was en nog steeds is. 

Bernard Vissers neemt u op dinsdag 19 april om 19.30 uur terug in de tijd. De tijd van de aanleg en de ontwikkelingen die daar op volgden. Het werd een levensader, een aorta voor alle bedrijvigheid in dit deel van Nederland. Een hoofdader waar later meerdere kanalen op werden aangesloten.

Het kanaal heeft voor Veghel misschien wel het meeste impact gehad van alle plaatsen waarlangs het werd gegraven. Grote ontwikkelingen op het gebied  van handel en industriële kwamen op gang. Tot op de dag van vandaag speelt dit kanaal op allerlei manieren een rol de samenleving van Veghel.

Iedereen is van harte uitgenodigd om op 19 april aanwezig te zijn. Locatie: H. Hartkerk in Veghel. Vondelstraat 9, 5462 CS Veghel. Aanvang: 19.30 uur.

Voor leden is de lezing gratis. Voor niet-leden vragen we € 2,50 , dat is inclusief koffie in de pauze.

Aanmelden is verplicht. Mail naar [email protected]

Door het lobbyen van gemeentebestuur en bierbrouwer Smits kreeg Veghel in 1825 een eigen haven tot in het centrum
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen